Autorizație de construire pentru Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva

asfaltare-lucrari-cnadnr-autostrada-lugoj-deva-muncitori.-4-e1468491035638ACNAIR a emis autorizația de construire pentru Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, parte integrantă a Coridorului IV Pan European, la 3 ani de la începerea lucrărilor – care au fost sistate în octombrie 2015 pe două secțiuni, când s-a descoperit că lipsește autorizația pentru ele.

Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva are o lungime de 22,653 km. Traseul său traversează teritoriile administrative ale comunelor Gurasada, Ilia, Brănișca și Șoimuș din județul Hunedoara.

Lucrările autorizate cuprind și lucrările executate în anul 2015 fără autorizație de construire care, prin aplicarea prevederilor OUG nr 7/2016, au fost expertizate și declarate conforme cu proiectul tehnic, și menținute prin aprobarea Ordinului de ministru nr. 288/2.03.2017.

În prezent, Lotul 4 este realizat 48%, fiind efectuate o parte din lucrările drum, de artă și de consolidare. După ce Compania  Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va transmite antreprenorului Ordinul de începere a lucrărilor, acestea vor fi continuate într-un mod susținut.

Autorizația de construire include și realizarea unui nod rutier la Șoimuș, precum și a unui centru de întreținere. Acest tronson de autostradă se va conecta cu Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, în zona Nodului rutier Ilia și cu Autostrada Deva – Orăștie, în zona Nodului rutier Șoimuș.  

Odată cu deschiderea șantierului de lucru, s-au creat premisele pentru aproximativ 500 de locuri de muncă.

Valoarea totală a investiției este de 419,4 milioane lei, din care 280,2 milioane lei reprezintă suma alocată lucrărilor menționate în autorizație.

Ministerul Transporturilor se va implica în mod direct în monitorizarea permanentă a lucrărilor derulate pe sectoarele de autostradă, astfel încât să fie respectate termenele asumate pentru punerea acestora în circulație.

Săptămâna aceasta au fost deschiși circulației rutiere 15 kilometri din Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva, între localitățile Traian Vuia şi Margina.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.