Autostrada Sibiu-Pitești: Viaductul Tălmăcel, șantier spectaculos

Încep lucrările de asfaltare la primul lot al celei mai aşteptate autostrăzi din România: A1 Sibiu-Piteşti. Lotul 1 Sibiu-Boiţa, construit de PORR, este executat 46% şi va fi deschis circulaţiei spre sfârşitul anului viitor, anunță, în 3 august, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Cea mai spectaculoasă lucrare de pe această porțiune de autostradă este viaductul Tălmăcel, iar ministrul a postat pe Facebook detalii și imagini:

„De departe, cea mai amplă lucrare de pe tronsonul dintre Sibiu și Boița este viaductul Tălmăcel. Cu o lungime de 650 de metri și cu o înălțime a picioarelor de până la 30 de metri, acest pod casetat și executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu.
 
 
Segmentul Sibiu-Boița mai cuprinde:
 
– încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri și lung de 400 de metri;
 
– 2 noduri rutiere;
 
–  2 spații de servicii;
 
–  27 de poduri și pasaje;
 
– tot atâtea podețe.
 
Săptămâna aceasta începe asfaltarea pe tronson. Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al A1 Pitești-Sibiu este de 46%, iar acestea vor fi încheiate în avans – în 2022, conform termenelor asumate de constructor -, mai ales că acest șantier este deblocat integral”.
 
 

Lotul Sibiu-Boiţa, al cărui contract de proiectare şi execuţie a fost semnat, în aprilie 2019, are o lungime de 13,7 km. Antreprenorul Porr din Austria a câștigat licitația cu o ofertă de 129 milioane de euro, ceea ce înseamnă circa 10 milioane euro/kilometru. Lucrările au început în primăvara anului trecut, iar termenul de execuţie prevăzut în contract este de 3 ani.

A doua porțiune aflată în șantier pe Autostrada A1 Sibiu-Piteşti este secţiunea V Piteşti-Curtea de Argeş, cu o lungime de 30 km, ce va fi realizată de antreprenorul italian Astaldi. CNAIR a emis deja autorizaţia de construire.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.