Avertizare de călătorie în Grecia: Incendii devastatoare, zeci de morți, tabere de copii evacuate

Cea mai importantă autostradă, care merge spre Corint, a fost închisă.

Afacerilor Externe (MAE) a lansat în 24 iulie o avertizare de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă, unde au loc incendii devastatoare, soldate până în prezent cu cel puțin 60 de morți, printre care și copii, și peste 170 de răniți.

Sute de copii sunt evacuați din tabere.

“În ultimele zile, capitala Atena se confruntă cu incendii de vegetaţie, declanşate şi în contextul unui val de căldură care s-a abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius”, precizează MAE.

Serviciul de Meteorologie grec a anunţat o înrăutăţire a vremii până în 26 iulie.

Sunt prognozate ploi şi furtuni puternice la nivel local, însoţite de căderi de grindină, vânt puternic şi scăderea semnificativă a temperaturii, se mai arată în comunicatul MAE.

Vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade şi insulele din nordul şi estul Mării Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki).

Autoritățile din Grecia au solicitat ajutor de urgență din partea Uniunii Europene.

Cipru și Spania au fost primele țări care au sărit în ajutor, oferind echipament specific pentru lupta la sol și în aer împotriva flăcărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.