Avertizare de polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis în 15 ianuarie o avertizare de precipitații și polei valabilă până în 17 ianuarie la ora 20.00.

Astfel, în cursul nopții de 15/16 ianuarie și în primele ore ale zilei de 16 ianuarie, pe arii relativ extinse în sudul și sud-estul teritoriului va ninge în general slab cantitativ. Pe litoral vor fi posibile și precipitații mixte și polei.

Din după-amiaza zilei de 16 ianuarie, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice, și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat și în lapoviță și ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp, cu precădere, în zonele de munte și în sud-vest.

Local se va semnala polei în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, apoi și în Muntenia, Moldova și posibil în Dobrogea.

În zonele de munte temporar vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, în noaptea de 16/17 ianuarie, îndeosebi în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar pe 17 ianuarie mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vântul se va intensifica în regiunile vestice, unde temporar va atinge viteze de 50-55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă, rafalele vor depăși 70-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În noaptea de 15/16 ianuarie vremea se va menține geroasă în nordul, nord-estul și centrul țării.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice prognozate, reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie va actualiza avertizarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.