Axa noua de transport rutier, la Brasov

 

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale, a semnat vineri, alaturi de primarul Brasovului, George Scripcaru, un contract de dezvoltare a infrastructurii rutiere de peste 7 milioane de euro, in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare al municipiului, in valoare totala de 74 de milioane de euro.

 

Durata de implementare a proiectului este de 21 de luni si prevede realizarea unor drumuri de acces in Zona economica Coresi. “Practic, se va construi o legatura directa intre Estul si Vestul orasului, potentandu-se astfel Zona Coresi. Aceasta este una dintre prioritatile Brasovului, proiectul fiind extrem de ambitios si ocupand aproape 10% din suprafata orasului. Reteaua de drumuri astfel realizata va oferi un imbold suplimentar dezvoltarii acestei zone”, a declarat Udrea.

Proiectul isi propune dezvoltarea unui coridor de legatura intre cartierul Timis – Triaj – Zona Coresi – Cartierul Bartolomeu si viitorul Campus Genius, prin realizarea unei noi axe de transport rutier. Se urmareste fluidizarea traficului si reducerea duratei de deplasare, reducerea consumului de carburanti si diminuarea emisiilor poluante, precum si reorientarea cetatenilor spre transportul ecologic, ca urmare a amenajarii de trotuare si piste de ciclisti pentru activitati de agrement – ciclism, jogging, plimbari etc.

Valoarea totala a proiectului este de 30.798.669,12 lei (peste 7 milioane de euro), din care 24.368.213,88 lei finantare nerambursabila.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.