Banca Comercială Carpatica dispare, înghițită de Patria Bank

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu
Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

Curtea de Apel București a aprobat vineri, 21 aprilie, dosarul de fuziune dintre Banca Comercială Carpatica și Patria Bank, instituția nou-creată urmând a purta numele de Patria Bank și va fi listată la Bursă.

“Noua bancă va fi prezentă în 73 de orașe la nivel național, prin 111 sucursale, are peste 240.000 clienți și 3,816 miliarde lei în active, fiind dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali”, potrivit unui comunicat de presă remis luni.

Toate produsele, serviciile și condițiile contractuale ce se aplică clienților se vor menține în forma actuală până la data fuziunii, ulterior aplicându-se noile condiții generale bancare, se mai arată în comunicat.

Noua bancă se va concentra pe segmentul de retail, iar acțiunile băncii rezultate din fuziune vor continua să fie listate la Bursa de Valori București.

“În primăvara anului 2016, Patria Bank a devenit acționarul majoritar al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), cu o deținere de peste 64% din acțiunile BCC, aceasta din urmă devenind membră a Grupului Patria Bank care are ca acționar majoritar fondul de investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF). În urma fuziunii, noua bancă se va concentra pe segmentul de retail, integrând tehnologia pentru a simplifica accesul clienților la servicii financiare performante și va continua să fie un partener solid și de încredere pentru companiile românești mici și mijlocii, contribuind la dezvoltarea mediului antreprenorial local. Acțiunile băncii rezultate din fuziune vor continua să fie listate la Bursa de Valori București”, se precizează în comunicat.

Proiectul de fuziune dintre BCC și Patria Bank a fost aprobat pe 29 noiembrie 2016, de către BNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.