Bani pentru carburanți: Înregistrarea transportatorilor în platforma ARR

Începand cu data de 27 iunie, Autoritatea Rutieră Română (ARR) va pune la dispozitia operatorilor de transport sistemul informatizat de administrare a schemei de ajutor de stat în vederea depunerii cererilor de compensare a prețului carburanților și a documentelor însotitoare, conform Hotărârii de Guvern 667/2022.

ARR precizează că înregistrarea în aplicație se face în zilele lucrătoare. După crearea conturilor, transportatorii pod depune cererile de compensare pentru motorina achiziționată începând cu data de 23 aprilie (trimestrul II din 2022) se va face începând cu data de 1 iulie, termenul-limită fiind 15 iulie.

„Pentru eficientizarea procedurilor și încadrarea în termenele prevazute de legislatia in vigoare (HG nr. 667/2022) va aducem la cunoștința calendarul de înregistrare și depunere a cererilor:

  • 27 iunie – 1 iulie: Înregistrarea în aplicație prin crearea conturilor de acces;
  • 1 iulie – 15 iulie: Depunerea cererilor de compensare pentru trimestrul II din anul 2022;
  • 1 octombrie – 15 octombrie: Depunerea cererilor de compensare pentru trimestrul III din anul 2022;
  • 1 octombrie – 1 decembrie: Depunerea cererilor de compensare pentru trimestrul IV din anul 2022.

ATENȚIE: Depunerea cererilor se realizează strict prin sistemul informatizat și strict în termenele menționate mai sus. Ulterior datelor limită de depunere, sistemul informatic nu va permite depunerea altor cereri sau documente.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.