Bani pentru exproprieri pe coridorul Autostrăzii Buzău-Focşani

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, alocarea a peste 35 de milioane de lei pentru exproprierea imobilelor private aflate pe coridorul Autostrăzii Buzău-Focşani.

„Actul normativ prevede aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Autostrada Buzău-Focşani, aflate pe raza municipiului Buzău şi a localităţilor Vadu Paşii, Cochirleanca, Ziduri, Râmnicelu, Valea Râmnicului şi Râmnicu Sărat din judeţul Buzău şi pe raza localităţilor Sihlea, Dumbrăveni, Gugeşti, Slobozia Ciorăşti, Milcovul, Răstoacă, Vânători, Odobeşti şi municipiul Focşani din judeţul Vrancea”, precizează Executivul.

Totodată, au fost aprobate listele cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, precum şi a imobilelor proprietate publică a statului, respectiv a unităţilor administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere.

Sumele individuale estimate de expropriator sunt în cuantum de 35.541.600 de lei şi se alocă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.