Bani pentru refacerea drumurilor distruse de inundații

Guvernul a alocat în ședința de joi, din Fondul de intervenție, suma de 11,583 milioane lei pentru refacerea drumurilor județene, comunale sau sătești, străzilor, podurilor și podețelor afectate de inundații în localități din 5 județe.

Banii au fost distribuiți bugetelor locale ale unor unități administrativ-teritoriale din județele Alba, Gorj, Iași, Maramureș, Vaslui.

Fondurile sunt necesare pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale produse de inundații și vor fi distribuite astfel:

  • 94.000 lei – județul Alba
  • 9.000.000 lei – județul Gorj
  • 441.000 lei – județul Iași
  • 1.347.000 lei – județul Maramureș
  • 701.000 lei – județul Vaslui.

Potrivit Executivului, cantitățile foarte mari de precipitații căzute pe raza acestor județe, precum și topirea zăpezii au generat inundații și alunecări de teren ce au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor și digurilor.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și de către Instituțiile Prefectului din județele afectate.

Guvernul va contribui, astfel, la desfășurarea transportului rutier în condiții de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.