Basescu a venit cu Dusterul sa-si boteze finul Carol Ferdinand

Presedintele Traian Basescu a venit cu autoturismul Dacia Duster la Biserica Domnita Balasa, unde l-a botezat, sambata, pe finul sau Carol Ferdinand – copilul Printului Paul si al Printesei Lia -, insa nu a condus el masina.

Seful statului a venit insotit de Maria Basescu si a depus eforturi mari, impreuna cu sotia sa si cu parintii copilului, sa-l determine pe micut pe care il tinea in brate sa nu mai planga. \”Plange, ca orice copil. (…) A fost foarte cuminte pentru un copil care iese prima oara in aglomeratie si nu-i obisnuit cu agitatia. S-a speriat de blituri, n-a vazut atatea de cand e pe lume. Si, probabil, si de vocile puternice ale preotilor\”, a declarat dupa slujba presedintele Basescu. El a mai spus ca micul Carol Ferdinand este al optulea fin de botez – printre care un musulman si un rom -, iar a boteza este un lucru crestinesc.

Copilul, imbracat in port popular, cu itari si ie cusute cu modele traditionale iar in picioare cu opincute maro din piele, s-a linistit imediat dupa botez. \”Printule, am luat un pagan, va dau un crestin\”, i-a spus Traian Basescu Printului Paul, cand i-a dat copilul din brate dupa botez.

Slujba a fost oficiata de un sobor format din sase preoti. La eveniment, au participat, alaturi de nasii Basescu, fiicele lor Ioana si Elena, fostul sef SIE, Ioan Talpes, ministrul Economiei, Adriean Videanu, Monica Tatoiu, designerul Catalin Botezatu si seful ANI, Catalin Macovei, printesa Lalla Joumala Alaoui, ambasadoarea Marocului in Marea Britanie.

Botezul a continuat in Sala Ronda a Hotelului Continental, unde, printre invitati, s-au numarat printi si printese din intreaga Europa.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.