Basescu: Exista 46.000 de proiecte de investitii incepute si niciunul finalizat

 

\”Exista o bruma de bani pentru investitii chiar in bugetul de stat, deci dincolo de fondurile europene. Bruma aceea de bani este distribuita pe 46.000 de lucrari de investitii incepute, ceea ce inseamna ca fiecare Guvern cand a venit – o luam din 2000 incoace – a vrut sa deschida niste proiecte. Niciunul nu este finalizat\”, a comentat presedintele Traian Basescu duminica, la Pro TV, precizand ca pentru finalizarea investitiilor ar fi necesare 40 de miliarde de euro.

\”Am cerut Guvernului o prioritizare a proiectelor. Cele care pot fi terminate la anul sa fie finantate, iar celelalte amanate. Dar sa spunem ca la anul terminam 10-15-20 de proiecte, pentru ca, altfel, nu au nicio eficienta, investitiile nefiind finalizate. (…) Cele 46.000 de investitii deschise si nefinalizate ar necesita 40 de miliarde de euro sa fie finalizate. Deci, sume astronomice. Si atunci, prioritizarea este obligatorie\”, a spus seful statului.

Basescu a precizat ca s-a referit la toate guvernele.\”Nu am pus deoparte Guvernul Boc, sa spun «Guvernul Boc este un guvern care nu a facut greseli». Au facut si ei, in 2009. Dar in 2010 nu au mai deschis investitii. Vad ca si Elena Udrea anunta ca nu mai deschide investitii la sali de sport, pana nu termina ce are, si bine face. Sper, la celelalte ministere, sa se faca acelasi lucru\”, a declarat presedintele.

 

Guvernul a prioritizat alocarile de fonduri pentru lucrarile de infrastructura

Premierul Emil Boc a anuntat vineri, la inspectarea lucrarilor de construire a soselei de centura a Clujului pe relatia Valcele-Apahida, ca Guvernul a prioritizat alocarile de fonduri pentru lucrarile de infrastructura, pentru a reusi finalizarea investitiilor ce pot fi terminate in perioada urmatoare. \”Am facut o prioritizare la nivelul Guvernului pe lucrari de infrastructura care se pot termina in perioada urmatoare, si am realocat resurse financiare. Ne-am angajat sa finalizam lucrarile de infrastructura care sunt in faza avansata. Asta inseamna centura Clujului, centura Sibiului, 8,6 kilometri la Iasi, autostrada Transilvania – cei 12 de kilometri de la Campia – Turzii la Turda, centura Bucurestiului Chitila-Voluntari, si pentru asta am alocat resurse fianciare cu prioritate, in vederea finalizarii lor\”, a spus seful Guvernului.

Despre centura ocolitoare a Clujului, de la Valcele – Apahida, Boc a precizat ca va scoate traficul greu din oras, pe partea de est, din cartierul Someseni care, in opinia sa, va deveni unul rezidential. \”Practic, cartierul Someseni devine cartier rezidential daca reusim da finalizam acest proiect, si nu am motive sa ma indoiesc. De asemenea, cand toata centura Valcele-Apahida va fi gata, putem spune ca traficul greu din Cluj a plecat in istorie. Partea de Manastur este rezolvata, iar cu partea centura Valcele-Apahida rezolvam, practice, cea mai mare parte a problemelor legate de traficul greu din municipiul Cluj- Napoca\”, a adaugat Emil Boc.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.