Basescu: Unii angajati au 13.000 lei salariu, iar ministrul 4.200. Cer austeritate tuturor

 

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministri, ca a constatat ca unii functionari din ministere incaseaza salarii de 13.000 lei net, in timp ce ministrii de doar 4.200 lei, in ciuda faptului ca exista o lege a salarizarii unitare.

\”Atentionez ca, desi s-a anuntat ca exista o lege a salarizarii care a comprimat sporuri, care a asezat oarecum ierarhia in stat pe niste trepte de salarizare, constat in fiecare luna ca inca sunt ministere la care functionarii, fie si directori, incaseaza 130 milioane (13.000 – n.r.) de lei net, in timp ce salariul ministrului este 4.200 lei net. \”Macar in perioada de austeritate, austeritatea sa fie aplicata tuturor. Este ceea ce va cer, domnule prim-ministru, in modul cel mai ferm: austeritate pentru toti”, a spus seful statului.

La ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministri ai Economiei, Finantelor, Transporturilor, Muncii, Agriculturii si Comunicatiilor, la Palatul Cotroceni au participat primul-ministru Emil Boc, presedintele Senatului, Mircea Geoana, si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Adriean Videanu, Radu Berceanu, Mihai Seitan si Gabriel Sandu au demisionat din Guvern, iar Sebastian Vladescu si Mihail Dumitru au fost revocati din functie, potrivit decretelor semnate, vineri, de presedintele Traian Basescu. Premierul Emil Boc a anuntat, joi seara, dupa sedinta Colegiului Director al PDL, ca Ministerul Finantelor va fi preluat de Gheorghe Ialomitianu, Ministerul Agriculturii de Valeriu Tabara, Ministerul Muncii de Ioan Botis, Ministerul Transporturilor de Anca Boagiu, Ministerul Comunicatiilor de Valerian Vreme si Ministerul Economiei de Ion Ariton.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.