2021, cel mai bun an al echipei UniCredit Leasing Motorsport

În al cincilea sezon competițional la care participă, echipa UniCredit Leasing Motorsport, formată din patru echipaje, a obținut cele mai bune rezultate din istoria ei. Mihai Leu a câștigat, pentru al treilea an consecutiv, titlul de Campion Național pentru Categoria 1 de viteză în coastă și Vicecampion la etapa de Super Rally.

Precizările trnsmise ZIUA CARGO:

Adi Teslovan a adăugat anul acesta în palmares două titluri naționale la clasă, o clasare pe podium în clasamentul open asfalt și o clasare pe poziția a patra în clasamentul general absolut la final de an. 

Componenta feminină a echipei este formată din Alexandra Teslovan și Cristiana Oprea. La numai 15 ani, Alexandra a reușit să ocupe al treilea loc în clasamentul fetelor în Campionatul Național de Slalom Paralel, cu doar trei participări din totalul de cinci etape. De asemenea, Alexandra a ocupat a patra poziție din 11 la clasa Pocket Rocket N1.  Ea este singura fată care a participat la  Campionatul Național de Time Attack de anul acesta. 

Cristiana Oprea, care s-a alăturat echipei în acest an, a obținut două locuri 5 la Rally Sliven (Bulgaria) și la Raliul Moldovei în clasamentul ERT2 din Trofeul Balcanic de Raliuri.

„Suntem mândri să încheiem sezonul din 2021 cu rezultate de excepție. Fiind în al cincilea an de existență, putem spune că echipa a atins o maturitate care se datorează, bineînțeles, nu doar experienței, ci și orelor de muncă individuală ale fiecăruia dintre noi. Anul acesta am avut un calendar competițional mult mai încărcat și, cu toate acestea, din nouă etape la care am participat am reușit șapte clasări pe prima poziție, două clasări pe poziția secundă și chiar trei podiumuri în clasamentul general absolut”, a declarat Mihai Leu, pilot UniCredit Leasing Motorsport Team.

Înființată în 2017, UniCredit Leasing Motorsport Team reprezintă un parteneriat pe termen lung, bazat pe dorința de a face performanță și a ajuta la dezvoltarea motorsportului românesc. Proiectul a demarat cu Adi Teslovan, care este cel mai „vechi” pilot al echipei.  Mihai Leu, care s-a alăturat în 2017 în primă fază în rolul de Manager Tehnic si apoi din 2018 ca pilot. Alexandra Teslovan  s-a alăturat echipei în 2020, iar, un an mai târziu, aceasta a fost întregită de Cristiana Oprea, fondatoarea Femei în Motorsport. În 2018, Cristiana a format, alături de copilotul Diana Hațegan, primul echipaj feminin românesc, din ultimii 50 de ani, care a participat la un raliu în afara țării.

„A fost un sezon plin de trăiri din toate punctele de vedere, un sezon cu rezultate pe care nu visam să le atingem.  Ne-am concentrat foarte mult în zona de pregătire și mai ales pentru a înțelege mașina din toate punctele de vedere și probabil de aici au venit și rezultatele. A fost un efort imens din partea tuturor, atât din partea echipei tehnice, a partenerilor, cât și din a noastră, eu fiind implicat și în susținerea fiicei mele, Alexandra, care la doar 15 ani performează și ea în două ramuri de motorsport. Mulțumim UniCredit Leasing pentru toată susținerea și încrederea acordate, avem un parteneriat care ne onorează și de care suntem foarte mândri, ne vedem în 2022 cu noi surprize”, promite Adi Teslovan, pilot UniCredit Leasing Motorsport Team.

„2021 a fost un an atipic, chiar dacă toți visam să revenim la normal după 2020. A fost deopotrivă un sezon excelent pentru mine, odată cu achiziția noii mașini de curse, dar a fost și o perioadă plină de provocări cauzate de incertitudinea calendarelor competiționale și de restricții. În plus, mașina nu a fost singura schimbare, în 2021 având în dreapta mea și un alt copilot, pe Cornel Șocariciu. Am avut emoții în acest proces de adaptare, dar, la final, am reconfirmat faptul că fiecare provocare te face mai puternic. Un program intensiv de pregătire fizică și mentală m-a ajutat să consolidez o bază puternică pentru următoarele sezoane, pentru care muncesc din greu cu obiectivul de a deveni prima româncă pilot care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri”, a declarat Cristiana Oprea, pilot UniCredit Leasing Motorsport Team.

Ne bucurăm să vedem evoluția motorsportului românesc din ultimii ani. Încă de când am înființat proiectul UniCredit Leasing Motorsport Team ne-am dorit să fim alături de oameni pasionați, muncitori si curajoși așa cum sunt piloții noștri care iată, ne demonstrează încă o dată că pot face performanță, în ciuda tuturor obstacolelor date de contextul actual. Suntem mândri si foarte onorați să avem o echipă formată din nume reprezentative ale motorsportului românesc si reafirmam angajamentul nostru de a susține acest sport”, a declarat Daniela Bodîrcă, CEO UniCredit Leasing.

Despre UniCredit Leasing Corporation IFN

UniCredit Leasing Corporation IFN, instituţie financiară nebancară avand ca obiect principal de activitate leasingul financiar, face parte din grupul financiar UniCredit Romania, alături de UniCredit Bank şi UniCredit Consumer Financing IFN, impreună oferind beneficiarilor lor o gamă completă de produse şi servicii financiare și alte servicii auxiliare. Pe langă entitătile mentionate anterior, grupul UniCredit este prezent in Romania si prin urmatoarele entităti nefinanciare: UniCredit Leasing Fleet Management, care furnizează servicii de leasing operaţional, şi UniCredit Insurance Broker, care deservește zona de servicii de intermediere în asigurări. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.