Bilant RAR pentru primul semestru 2009

La data de 10 septembrie 2009, a fost dat publicitatii un comunicat prin care Registrul Auto Roman face un bilant al activitatii sale in primul semestru al acestui an. Astfel, conform comunicatului, in primele 6 luni ale anului 2009, Registrul Auto Roman – RAR a urmarit cu precadere atingerea obiectivelor din domeniul sau de specialitate pentru toate activitatile de Registru auto, siguranta circulatiei rutiere, protectiei mediului inconjurator si asigurarii calitatii. Printre altele, s-a urmarit si perfectionarea si actualizarea permanenta a conditiilor tehnice impuse vehiculelor rutiere in vederea admiterii in circulatie pe drumurile publice, elaborarea de propuneri privind modificarea si completarea cadrului legislativ-normativ existent necesar implementarii noilor reglementari, asigurarea unei dotari tehnice avansate cu echipamente de inalta tehnicitate avand in vedere importanta efectuarii unor testari de maxima precizie privind siguranta circulatiei si protectia mediului ambiant. Alaturi de acestea, RAR are in vedere extinderea si dezvoltarea bazei tehnico-materiale proprii, absolut necesara desfasurarii activitatilor specifice, cresterea nivelului calitativ al serviciilor prestate, dezvoltarea si diversificarea serviciilor si dezvoltarea sistemului informatic si a sistemului calitatii in cadrul RAR.

Conform bilantului, in primele sase luni, RAR a realizat 12.494 omologari individuale vehicule rutiere, 200.191 verificari tehnice, inspectii tehnice la vehicule speciale si inspectii tehnice internationale, 280 incercari vehicule rutiere (autovehicule si vehicule tractate) si teste poluare, precum si 306 omologari de tip pentru vehicule rutiere.

In domeniul transportului de pasageri, RAR a realizat in primul trimestru 15.997 incadrari, clasificari si reclasificari microbuze si autobuze pe categorii de confort si 1.891 clasificari pe stele si verificari anuale autocare. La capitolul “alte prestatii”, in numar de 203.330, se incadreaza eliberarile de certificate agreere taxi/scoala, note de constatare, certificari autenticitate documente, poansonari serii caroserie/motor etc.

RAR subliniaza ca, fata de primele 6 luni ale anului 2008, in aceeasi perioada a anului 2009, s-a realizat o crestere a nivelului indicatorilor fizici exprimati in “numar de prestatii efectuate beneficiarilor” cu 440.235 prestatii, in conditiile cresterii productivitatii muncii cu 39,89%.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.