Biletele de tren s-au scumpit

Biletele de tren la CFR Călători s-au scumpit cu 20%, de la 1 iulie, conform Ordinului nr. 548 emis, în 25 mai, de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Astfel, o călătorie Bucureşti-Constanţa la clasa a 2-a costă acum 67 de lei cu InterRegio (IR), în creștere de la 55,7 lei, sau 35 de lei (de la 29,3 lei) cu un tren Regio.

De asemenea, o călătorie Bucureşti Nord-Ploieşti Sud/Vest costă 9 lei (față de 7,2 lei) cu trenul Regio, iar Arad-Timişoara Nord, clasa a 2-a, 17 lei (de la 14 lei) cu trenul InterRegio şi 9 lei (de la 7,2 lei), cu trenul Regio.

Un bilet Bucureşti Nord-Braşov, clasa a 2-a, costă 54 de lei la IR (de la 44,7 lei) şi 29 de lei la R (de la 24 de lei).

Pentru ruta Braşov-Mangalia, clasa a 2-a IR, se plătește 104 lei, de la 86,9 lei, iar pentru Bucureşti Nord Timişoara, clasa a 2-a IR, suma de 116 lei, în loc de 97 de lei.

Pentru Galaţi-Mărăşeşti, clasa a 2-a, biletul de tren costă 19 lei în loc de 15,4 lei, la tren Regio, iar pentru Suceava-Putna, clasa a 2-a, 13 lei, în loc de 10,6 lei.

„Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare şi după aplicarea prevederilor OMT, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, a reducerii 50% la abonamentele şi biletele pentru studenţi, a gratuităţii la abonamentele şi biletele pentru elevi. De asemenea se vor menţine şi ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicaţia disponibilă pe telefon, de la automatele de vânzare bilete din staţii), de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors etc.”, precizează compania. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.