Biocarburant auto scotian: reziduuri de la distilarea whisky-ului

 

Cercetatorii de la Universitatea Napier din Edinburgh lucreaza de doi ani la producerea unui biocombustibil din produse reziduale obtinute din distilarea whisky-ului, ce ar putea fi utilizat la automobile, in amestecuri cu benzina, scrie The Guardian.

Cei de la Napier University spun ca acest biocombustibil ar putea fi utilizat in amestecuri cu benzina, in concentratii de 5-10%. Pentru realizarea noului carburant sunt necesare doua lucruri: lichidul ramas in alambicurile de cupru si reziduurile de la cerealele utilizate in procesul de distilare. Marele avantaj consta in faptul ca exista deja produse biologice, nemaifiind necesara cultivarea altora in acest scop. In plus, daca se va ajunge la o concentratie de 10% in carburantii de peste cativa ani, ar insemna ca ar scadea consumul de combustibili fosili, spun responsabilii de proiect.

Cotidianul britanic scrie ca industria scotiana a whisky-ului are o cifra anuala de afaceri de 4 miliarde de lire, astfel ca la distilare rezulta o cantiate uriasa de produse conexe care ar putea fi utilizate eficient. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.