Biro (ASF): Tariful de referință pentru RCA poate duce la infringement

rca_politaAlbin Biro, membru în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat joi, la Conferința Națională a Brokerilor de Asigurări și Pensii, că “la un moment dat, dacă nu din cauza plafonării tarifelor, dar pentru stabilirea unui tarif de referință putem intra în procedură de infringement”.

“(…) de ce nu înțelegem că această prevedere, cu intervenția în tarife a supraveghetorilor sau a oricăror instituții ale statului, este interzisă. Totuși, în contradicție cu această prevedere, venim cu plafonare și un preț de referință. Toate acestea sunt intervenții și la un moment dat, dacă nu din cauza plafonării tarifelor, dar pentru stabilirea unui tarif de referință putem intra în procedură de infringement. Dacă scrie acolo că regula în acest club al Uniunii Europene este să respectăm ceva, atunci noi de ce plafonăm tarifele? În acest caz, vom mai avea parte de infringementuri”, a spus Albin Biro.

“Ori suntem în acest club și respectăm niște reguli, intrăm cu pieptul înainte, ori vedem ce face. Trebuie să ne decidem: dacă suntem în Uniunea Europeană atunci toate regulile sunt valabile și pentru noi, dacă nu suntem în Uniune atunci facem cum au făcut alții și facem reguli doar pentru noi. Și Elveția face parte din acest sistem RCA chiar dacă nu este parte a Uniunii Europene”, a adăugat el.

Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România (UNSICAR) a organizat, joi, cea de-a XII-a ediție a Conferinței Naționale a Brokerilor de Asigurări și Pensii.

Sub numele “2017 – anul Inovării, Dezvoltării și Definirii viitorului în asigurări”, conferința a adus în dezbatere două subiecte principale: Directiva privind Distribuția Asigurărilor (IDD) și situația din piața RCA.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.