Bloc ANL in Sectorul 4


 

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii, si Cristian Popescu – Piedone, primarul Sectorului 4, au inaugurat, vineri, un bloc ANL construit pentru tineri si destinat inchirierii. Costul investitiei este de aproape 1,7 milioane de euro.

 

Blocul Z1.2 din Sos. Oltenitei nr. 219 are 48 de apartamente, dintre care 20 cu o camera si 28 cu 2 camere. Imobilul are subsol, parter, 2 etaje si mansarda, cu o suprafata construita desfasurata totala de 4.449,43 mp. In continuarea acestei investitii, s-au demarat lucrarile de executie la blocul Z1.3 pentru alte 48 unitati locative cu aceleasi caracteristici.

Elena Udrea a anuntat ca investitia s-a realizat pe baza unor solutii constructive noi, utilizandu-se tehnologii performante, eficiente din punctul de vedere al consumului energetic, respectiv structura metalica si inchideri exterioare din panouri tip sandwich. Finisajele sunt realizate cu materiale de productie preponderent autohtona, respectiv: tamplarie PVC la exterior si de lemn la interior, parchet laminat in camere, gresie in bai, bucatarii si spatii de trafic, vopsitorii lavabile. Apa calda menajera si agentul termic vor fi asigurate cu ajutorul unor centrale termice de scara, utilitatile fiind contorizate separat pentru fiecare apartament.

Primarul Cristian Popescu a declarat ca exista oameni care au depus cererile pentru casa si au asteptat 10-12 ani, depasind limita varstei necesare pentru a primi locuintele. \”Lista de asteptare este foarte mare, si trebuie sa gasim o solutie, pentru ca sunt oameni care au depus cererile pentru casa si au asteptat 10-12 ani, depasind varsta. Am avut 10 oameni care ne-au dat in judecata, iar 10 apartamente din aceste blocuri nu le-am repartizat, asteptand hotararea instantei. Astazi, legea nu imi permite sa le pot repartiza, chiar daca au fost prioritari si au asteptat 10 ani\” a precizat el.

 

Primele locuinte ANL din fonduri private, construite din toamna 

Primele locuinte ANL finantate din fonduri private vor incepe sa fie construite din toamna anului 2011, a mai anuntat ministrul Dezvoltarii. Udrea a adaugat ca nu exista fonduri suficiente pentru a acoperi nivelul cererii de locuinte din Bucuresti si la nivel national. \”Din pacate, nu sunt bani pe cat de mare e nevoia de locuinte in Bucuresti si la nivelul tarii, de aceea noi incercam sa vindem locuintele care sunt de mult in chirie, iar pe de alta parte sa atragem fonduri private\”, a mentionat ea.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.