Blocarea tramvaielor Bozankaya la Timișoara nu a fost cauzată de erori sau defecțiuni tehnice

Blocarea tramvaielor Bozankaya la Timișoara nu a fost cauzată de erori sau defecțiuni. Este necesară alinierea noii tehnologii a vehiculelor cu infrastructura existentă a orașului.

Precizările Bozankaya:

Ca urmare a celor două incidente petrecute la Timișoara, în 4 iunie, respectiv 6 iunie, când două tramvaie Bozankaya au rămas blocate pe șine, reprezentanții producătorului turc fac o serie de clarificări. Blocarea tramvaielor nu a fost cauzată de nicio eroare sau defecțiune tehnică a acestora, ci de o problemă de interferență a tehnologiei de ultimă oră a tramvaielor cu infrastructura de transport mai veche a orașului.

„Blocarea vehiculului pe șine, în 4 iunie, nu a avut la bază erori sau defecțiuni ale acestuia, toate tramvaiele Bozankaya produse atât pentru Timișoara, cât și pentru Iași, fiind proiectate și construite la comandă, pentru a fi adaptate la cerințele și necesitățile locale de transport public. De asemenea, toate produsele Bozankaya sunt în conformitate cu cerințele tehnice și cu normele Uniunii Europene menționate în caietul de sarcini, și dețin omologare de tip UE”, au declarat reprezentanții departamentului tehnic al Bozankaya.

Conform departamentului tehnic al companiei turce, care a colaborat îndeaproape cu STPT pentru a afla ce a generat incidentul, oprirea tramvaiului a fost legată de o problemă de contact dintre pantograful tramvaiului și linia catenară, situație determinată de provocările generate de implementarea unei tehnologii de ultimă generație pe o infrastructură de transport uzată moral.

„Vom analiza reacțiile vehiculelor noastre la infrastructura de tramvai pentru ca ulterior să adaptăm sistemele tehnologice Bozankaya la aceasta. Astfel, vom oferi STPT condiții de operare a tramvaielor fără întreruperi”, au mai explicat reprezentanții Bozankaya.

În ceea ce privește evenimentul de luni, acesta s-a petrecut independent de orice legătură cu tramvaiul, care s-a oprit din cauza prezenței unui obiect străin pe linia catenară, reluându-și deplasarea după aproximativ 5 minute, după înlăturarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.