Boc: “Clujenii sa-si faca poze cu TIR-urile, ca nu le mai prind prin oras”


 

Centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relatia Valcele – Apahida va fi deschisa traficului rutier in noiembrie, conform graficului, a anuntat, sambata, premierul Emil Boc. El le-a spus clujenilor ca pot incepe sa-si faca poze cu TIR-urile de pe Calea Turzii si de pe B-dul N. Titulescu, ca nu le vor mai vedea prin oras. Daca investitia va fi gata mai devreme, seful Executivului promite o bere firmei constructoare. Daca nu, ii va cere banii inapoi.

 

\”Cred ca le putem spune clujenilor sa inceapa sa isi faca poze cu TIR-urile de pe Calea Turzii si de pe B-dul N. Titulescu, pentru ca din noiembrie nu le vor mai vedea prin oras. Spun acest lucru in spirit de gluma, dar serios este ca se termina partea aceasta de lucru si se va putea circula pe centura care va scoate definitiv din zona traficul greu de pe directiile Bucuresti, Maramures si Bistrita-Nasaud. Fiecare clujean are o amintire legata de TIR-urile de pe Calea Turzii. Ele vor deveni, sper, definitiv amintire, incepand cu luna noiembrie, cand vom da in exploatare tronsonul de centura Valcele – Apahida, urmand ca pana la mijlocul anului viitor sa se finalizeze toata lucrarea, asa cum este proiectata. Ma bucur sa vad seriozitate si la constructor, si la conducerea directiei regionale de aici\”, a spus Boc, la inspectia pe santier.

El a amintit despre contractul cu finantare europeana semnat sambata de Elena Udrea cu primarul Sorin Apostu: “(Centura Valcele – Apahida, n. red.) este un obiectiv major, pe care l-am anuntat a fi finalizat in aceasta toamna, ca domnul primar sa poata sa-si puna in valoare pistele de biciclete si programul european pe care l-am semnat astazi, pentru a ajuta clujenii sa plece dintr-o parte a alta a Clujului, inclusiv cu bicicletele, dupa ce scapa complet de traficul greu si de TIR-uri”.

Este vorba despre realizarea unei retele de 50 statii de inchiriere a bicicletelor, proiect de circa 18 milioane de lei. “Aceste statii nu vor deservi numai Cluj-Napoca, el urmand sa lege si comunele Floresti si Apahida. In acest fel, ducem mai departe strategia noastra de implementare a unor circuite cicloturistice, care se bucura de un real succes in toata Europa”, a anuntat ministrul Dezvoltarii.

 

Tronsonul Gilau-Nadasel, la licitatie

Centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relatia est Valcele – Apahida are o lungime de 23,7 km, iar costurile lucrarii depasesc 530 de milioane de lei. Lucrarile au inceput in noiembrie 2006.

Emil Boc a precizat ca in perioada imediat urmatoare va fi scos la licitatie si ultimul tronson al soselei de centura, Gilau-Nadasel, de 9 km, “astfel incat sa putem pune in cui traficul greu in Cluj”.

Primul-ministru a facut apoi constructorilor un elogiu, repetat destul de des in ultima vreme celor care lucreaza pe santierele lucrarilor de infrastructura rutiera din tara: ”Anul acesta, constructorii se pare ca au fost mai credinciosi decat agricultorii, si au avut parte de vreme care i-a sprijinit. (…) Termenul ramane 10 noiembrie, suntem in acest grafic. Daca se va realiza mai repede, va fi mai bine, voi da o bere constructorilor. Daca nu, le luam banii”, a spus Boc.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.