Boc si Oprescu au inaugurat un spital realizat in parteneriat public-privat

 

Primarul general Sorin Oprescu si premierul Emil Boc au inaugurat, vineri, un spital oftalmologic in Sectorul 4 al Bucurestiului, realizat in parteneriat public-privat. In suprafata totala de 10.000 mp, unitatea medicala denumita Europe Eye isi propune sa ingrijeasca 30.000 de pacienti pe an si sa dezvolte turismul medical in Romania. Investitiile de 20 de milioane de dolari, realizata de o companie din Turcia, au fost alocate pentru reabilitarea cladirii fostei Case de Sanatate din Calea Serban Voda si dotarii cu echipamente.

 

Primarul Sorin Oprescu a declarat ca parteneriatul public-privat este motorul investitiilor si redresarii economice. \”In acest moment greu pe care il trecem cu totii, parteneriatul public-privat reprezinta motorul principal. Respect pentru colegii mei, profesorii doctori, doctorii straini care vor lucra in acest stabiliment medical, respect pentru toata lumea care a pus umarul pentru ca astazi Bucurestiul sa poata beneficia de aceasta structura medicala de avangarda si deosebita\”, a spus edilul-sef al Capitalei.

La randul sau, primul ministru Emil Boc a spus ca dezvoltarea parteneriatului public-privat este o modalitate de a completa serviciile pe care statul trebuie sa le puna la dispozitia cetatenilor. ”Sunt convins ca aceasta investitie extrem de consistenta reprezinta o alternativa la ceea ce face Romania astazi, si anume: niciodata nu vor fi resurse financiare suficiente de la buget sau din fondurile europene sa acopere toate nevoile pe care o tara le are; de aceea, dezvoltarea parteneriatului public privat este o modalitate pentru a completa serviciile pe care statul trebuie sa le puna la dispozitia cetatenilor, pentru o crestere a calitatii acestora si pentru a dezvolta infrastructura medicala. Am salutat si eu, la fel ca si profesorul Oprescu, faptul ca am vazut o dimensiune sociala importanta in constructia acestei structuri medicale, faptul ca echipe mobile ale clinicii vor acorda in tara controale oftalmologice gratuite a celor care au nevoie. Este o dovada de responsabilitate, un semn de respect pentru cetateanul roman, prin faptul ca intorci societatii o parte din beneficiile pe care le ai, ajutandu-i pe cei care au nevoie de interventia noastra pentru a le corecta starea de sanatate. (…) Coincidenta face ca deschiderea acestui spital sa vina si intr-o zi in care Institutul National de Statistica a anuntat iesirea oficiala din recesiune a Romaniei”, a declarat Boc.

Noul spital va asigura servicii complete de diagnosticare, chirurgie si tratament oftalmologic la standarde europene si va trata boli oculare precum glaucomul, traumatisme oculare, afectiuni vitreo-retiniene si inflamatiile oculare. Clinica are o capacitate de examinare de 600 de pacienti pe zi si dispune de 8 sali de operatie si 12 cabinete de consultatii, 30 de camere pentru pacienti, 3 saloane VIP si 4 saloane postoperatorii. Anual, in unitate se pot realiza 30.000 de operatii oftalmologice generale si 25.000 de operatii cu laser, inclusiv transplante de cornee. In unitate vor lucra 30 de chirurgi.

Europe Eye va fi dotat si cu o clinica mobila de diagnostic si operatii, care va acorda examinari gratuite si asistenta romanilor din zone defavorizate. In prezent, reprezentantii companiei cauta parteneri financiari pentru aceasta investitie, evaluata la peste o jumatate de milion de euro. In unitatea mobila vor lucra in total 120 de persoane.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.