Bode: Biletul de tren spre Aeroportul Otopeni, 4 lei

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat deschiderea circulației feroviare pe linia nou-construită între Gara de Nord București – Aeroportul Otopeni, pe 13 decembrie, cu precizarea că biletul va costa 4 lei.

Iată mesajul postat pe Facebook de ministrul Bode:

„Poți merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei!

Trenul spre Aeroportul Otopeni va circula începând de duminică, la un interval de 40 de minute, 24/24 ore, cu o durată de aproximativ 20 minute. Am avut astăzi discuţii pe marginea acestui tarif pe calea ferată, ţinând cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar şi de discuţiile purtate cu operatorii feroviari şi cu partenerii sociali, aceştia fiind de acord cu propunerea MTIC, în privinţa preţului călătoriei. Sunt în măsură să vă spun că am reuşit să ajungem la un consens şi să anunţ că preţul unei călătorii pe această rută este de 4 lei.

Este vorba de primul tronson de cale ferată construit de la zero în România din 1984 până în prezent.

Proiectul a fost unul complex: s-au construit 3 podeţe, 1 viaduct, 1 staţie de cale ferată şi un punct de oprire în oraşul Otopeni şi s-a realizat racordul de cale ferată la Terminalul T1 sosiri din Aeroport. Arhitectura staţiei are caracter unicat şi este o structură spaţială dispusă sub forma unui arc de cerc.

Proiectul îndeplineşte un vis de peste 30 de ani al românilor, şi anume, acela de a conecta Aeroportul Internaţional Henri Coandă la reţeaua feroviară.

Am avut ambiţia de a finaliza acest proiect de infrastructură feroviară şi m-am ţinut de cuvânt”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.