Bode: Lotul 1 Sebeș-Turda și 10 km din Comarnic–Brașov, pe final

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, de 17 km, și porțiunea cuprinsă între Râșnov-Cristian (10 km) din Autostrada Comarnic–Brașov vor fi deschise circulației, până la sfârșitul acestui an, a anunțat la Digi 24, în 25 octombrie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Stadiul de execuție a lucrărilor la Lotul 1 Sebeș-Turda este, în prezent, de 95%, a precizat demnitarul.

„Cei 17 kilometri ai lotului 1 de pe Autostrada Sebeș-Turda trebuiau să fie finalizați în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95%. În condițiile în care vom avea cel puțin 25 de zile fără intemperii, în condiții meteo favorabile, cei 17 kilometri de autostradă din Sebeș-Turda, Lotul 1, vor fi dați în trafic. De asemenea, Râșnov-Cristian, 10 kilometri din Comarnic–Brașov, are termen de finalizare în acest an și se va finaliza în acest an”, a precizat ministrul Bode.

Lotul 1 Sebeș-Turda pornește de la intrarea pe autostradă de la Sebeș, va ocoli Alba Iulia și va scoate traficul la Pârâul Iovului. Apoi, va face legătura de pe autostrada Sibiu–Deva, spre Cluj-Napoca. În prezent, traficul se derulează prin Lancrăm, spre Alba Iulia, pe drumul național, provocând ambuteiaje majore, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contractul pentru această porțiune, în valoare de 541,7 milioane de lei (fără TVA), a fost semnat, în 2014, cu Impresa Pizzarotti, iar lucrările au începute în decembrie același an. Data de 31 decembrie 2020 este estimată de CNAIR pentru darea în folosință a Lotului 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.