Bozankaya anunță participarea la InnoTrans 2022

Bozankaya, producătorul turco-german de mijloace de transport ecologice, își anunță participarea la evenimentul InnoTrans 2002, de la Parcul Expozițional din Berlin, unde va expune tramvaiul premiat, alimentat pe baterii, model care a fost integrat în flota din Timișoara la finalul anului trecut.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Industria transportului feroviar se pregătește pentru cea de-a 13-a ediție a summitului InnoTrans, cel mai important eveniment din industria tehnologiei transportului, ce are loc între 20 și 23 septembrie 2022. InnoTrans este cel mai important eveniment dedicat sectorului mobilității, și are loc la fiecare 2 ani, în Berlin, reunind peste 3.000 de expozanți din 61 de țări ce prezintă inovațiile globale din industria feroviară. Împărțit în 5 segmente de interes, târgul comercial, precum și Tehnologia Căilor Ferate, Infrastructura Căilor Ferate, Transport Public, Interioare și Construcția de Tunele, summitul se pregătește pentru 150.000 de invitați din 149 de țări.

„Viziunea pe care o împărtășim este că viitorul mobilității, în contextul schimbărilor climatice la care asistăm, se bazează pe găsirea unor tehnologii inovative care nu sunt dăunătoare mediului și care îmbunătățesc viața cetățenilor. Acestea sunt, de altfel, valorile cheie care se află în spatele procesului nostru de dezvoltare al produselor de înaltă tehnologie. În numele  echipei Bozankaya, suntem onorați să participăm în acest an la InnoTrans și suntem deschiși la toate oportunitățile pe care le aduce acest eveniment în industria transportului feroviar”, a declarat Aytunç Günay, președintele Consiliului și CEO Bozankaya.

Fiind una dintre companiile specializate în proiectarea și producerea de materiale rulante de ultimă generație și vehicule electrice comerciale în Europa și Asia, Bozankaya a operat cu succes în țări din Vestul Europei, precum Luxemburg și 11 orașe din Germania. În România, Bozankaya a furnizat 40 de tramvaie pentru Primăria Timișoara, și își continuă expansiunea în Iași, cu 16 tramvaie.

Cel mai inovativ tramvai a fost conceput și fabricat special pentru nevoile și cerințele transportului public local, asigurând astfel securitatea și confortul pasagerilor, îmbunătățindu-le calitatea vieții zilnice. Cu o capacitate maximă de 200 de pasageri, toate vehiculele pot funcționa pe bază de baterii, fără a fi conectate la rețeaua catenară pentru până la 70 de km – cea mai mare distanță de până acum în istoria sistemelor de tranzit pe calea ferată ușoară. Cu această caracteristică unică, Bozankaya a atins un record mondial, obținând titlul de „Cea mai Inovativă Întreprindere Mare din Europa”, acordat în octombrie 2021 de către ERCI (European Railway Clusters Initiative), cea mai prestigioasă instituție în domeniul sistemelor tehnologice feroviare din Europa.

În cea de-a doua zi a summitului, Emrah Dal, directorul tehnologic și vicepreședintele tehnic al companiei, va participa ca speaker alături de alți lideri globali din industria transporturilor pentru a expune inovația tramvaielor autonome Bozankaya, bazate pe energie verde, precum și modele de transport digitale. De asemenea, tramvaiul premiat va fi prezentat în zona expozițională a evenimentului, oferind ocazia vizitatorilor de a-l observa îndeaproape.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.