Brambles a publicat Raportul de sustenabilitate pentru anul financiar 2018

Grupul logistic Brambles a publicat Raportul de sustenabilitate pentru anul financiar 2018. CHEP România, parte a Grupului Brambles, a raportat economii de 3.926 m3 de lemn, 4.547 tone de emisii de CO2 şi 374 tone de deşeuri.

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

Brambles, compania globală de servicii pentru lanțul logistic, care operează în peste 60 de ţări, în primul rând prin CHEP și IFCO, a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru Anul Financiar 2018. Brambles este prima companie din lume care şi-a adaptat Raportul în funcţie de cele șase capitole-cadru propuse de Consiliul Internațional pentru Raportarea Integrată (IIRC)[2]. Raportul prezintă rezultatele grupului din perspectiva capitalului financiar, de producție, intelectual, uman, social și a capitalului natural, pentru a descrie diferitele moduri în care Brambles creează valoare pe termen scurt, mediu și lung.

Raportul de Sustenabilitate include informații despre programele de sustenabilitate ale CHEP și IFCO, respectiv progresul în direcția Obiectivelor de Sustenabilitate Brambles pentru anul 2020. Aceste obiective sunt bazate pe programul de sustenabilitate Better Business, Better Planet, Better Communities, direct corelat cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite.

Better Business (Afaceri mai bune) – eficientizarea lanțurilor logistice ale clienților Brambles și investiţii într-un mediu de lucru sigur și incluziv, în care toţi angajații se pot dezvolta profesional.

Brambles operează un model circular de business, fiind specializat în închirierea de echipamente logistice reutilizabile, care sunt folosite în comun de companii din toată lumea. Cele 610 de milioane de echipamente sunt în continuă mișcare, în 60 de țări. În anul financiar 2018, prin utilizarea echipamentelor CHEP și IFCO, producătorii şi importatorii de bunuri au salvat mai mult de 1,7 milioane de copaci și au economisit 2,6 milioane tone de emisii de CO2 și 1,4 milioane tone de deşeuri solide. De asemenea, grupul se implică în proiecte de transport colaborativ împreună cu peste 240 de clienți prin care elimină ineficiențele, ducând la reducerea emisiilor de combustibil și carbon din lanțurile logistice din întreaga lume.

Pentru a crea un mediu de lucru mai bun, Brambles se angajează să-și atingă obiectivul Zero Harm. Compania a făcut progrese notabile către acest obiectiv atât în reţeaua CHEP cât și în IFCO, prin îmbunătățirea siguranței angajaţilor în anul financiar 2018.
Better Planet (Planetă mai bună) – reducerea impactului operațiunilor Brambles asupra mediului.

În anul financiar încheiat la 30 iunie 2018, 99,4% din cheresteaua folosită de CHEP a provenit din surse certificate, iar pentru 66,1% s-a efectuat o Certificare a lanțului de custodie. De asemenea, Brambles a eliminat 100% din deșeurile sale din plastic din cele mai mari locații gestionate și 89% din deșeurile lemnoase din gropile de gunoi. Aceste acţiuni au inclus reciclarea a peste 18.600 de tone de materiale plastice aflate la sfârșitul ciclului de viață. În Europa, plasticul recuperat a fost reciclat în vederea fabricării de lădițe reutilizabile IFCO. De asemenea, operațiunile Brambles au condus la o reducere a emisiilor de carbon pe fiecare unitate de transport, respectiv la o cifră cumulată de minus 15,6% pentru acest an fiscal, peste 20% din energia electrică consumată provenind din surse regenerabile.

Better Communities (Comunități mai bune) – contribuţia pozitivă la viaţa comunităților.
Brambles continuă să ofere asistență pentru organizațiile care luptă împotriva foametei, luându-și angajamentul să sprijine, totodată, Food Bank Leadership Institute (FBLI). FBLI este un program de dezvoltare profesională care ajută la creșterea numărului de lideri pentru Băncile de Alimente de mâine. Brambles contribuie la dezvoltarea comunităților prin donații de echipamente, sprijin financiar și prin facilitarea oportunităților de voluntariat pentru angajați. Toți angajații permanenți Brambles, IFCO și CHEP pot face anual trei zile de voluntariat plătit de companie. În total, în anul financiar 2018, investițiile în comunitate
s-au cifrat la peste 4.743.000 USD, cu o creștere de 4% față de anul fiscal precedent.

Juan Jose Freijo, Directorul de Sustenabilitate Brambles, a declarat: „ca urmare a angajamentului pe care ni l-am asumat, am decis să adoptăm o metodă mai integrată pentru a comunica modul unic în care Brambles creează valoare pentru clienții, comunitățile și angajații noștri. De exemplu, le putem arăta investitorilor modul în care modelul nostru circular de afaceri bazat pe închiriere și reutilizare menține echipamentele la cea mai ridicată valoare pe durata maxim posibilă, în vreme ce regenerează resursele-cheie de care depindem și reutilizează aceste materiale la sfârșitul ciclului lor de viață.”

„Activitatea noastră are ca nucleu angajamentul față de sustenabilitate. Paleții, lădițele și containerele noastre sunt asemenea unei coloane vertebrale invizibile a lanțului logistic global. Ca pionieri ai economiei colaborative și datorită modelului nostru de „închiriere și reutilizare”, am creat una dintre cele mai durabile afaceri de logistică din lume. Împreună cu partenerii noștri, contribuim la soluţionarea unor provocări existente pretutindeni, pe glob, de la combaterea risipei alimentare până la conservarea fondului forestier. Astfel, putem contribui în mod real la un viitor mai inteligent și mai durabil.”

În 2018, Brambles s-a clasat între primele trei companii conform Indexului de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) la categoria de Servicii și Bunuri Comerciale.
În anul fiscal încheiat la 30 iunie 2018, prin operaţiunile de închiriere a paleţilor reutilizabili, producătorii şi importatorii din portofoliul CHEP România au economisit cumulat 3.926 m3 de lemn, 4.547 tone de emisii de CO2 şi 374 tone de deşeuri solide.
Note pentru presă

Aflați mai multe despre Raportul de Sustenabilitate Brambles 2017 de pe site-ul Brambles.

Despre Brambles

Sub brandurile CHEP și IFCO, Brambles livrează mai multe bunuri către mai mulți oameni, în mai multe locuri decât orice altă organizație la nivel global. Paleții, lădițele și containerele formează coloana vertebrală invizibilă a lanțului global logistic, iar cele mai mari branduri din lume își transportă bunurile eficient, durabil și în siguranță cu Brambles.

Ca pionieri ai economiei circulare, Brambles a creat una dintre cele mai sustenabile companii de logistică din lume prin modelul de închiriere și folosire în comun a echipamentelor sale. Brambles deservește, în primul rând, industria bunurilor de larg consum (produse alimentare, produse de îngrijire personală și de curățenie), produse proaspete, băuturi, comerțul cu amănuntul și industria manufacturieră. Grupul are aproximativ 12.000 de angajați și deține 610 milioane de echipamente într-o rețea de peste 850 de depozite. Brambles operează în peste 60 de țări, cu cele mai mari operațiuni în America de Nord și Europa de Vest. Pentru informații suplimentare, vizitați www.brambles.com

Despre CHEP România

CHEP Pooling Services România este subsidiara liderului mondial în servicii de reutilizare prin închiriere a paleţilor şi containerelor şi parte a grupului Brambles. Compania deserveşte atât clienți internaţionali, cât şi producători locali, în principal în domeniul bunurilor de larg consum precum: produse de curăţenie şi igienă personală, băuturi, produse alimentare proaspete şi uscate, ulei şi consumabile din hârtie. CHEP Pooling Services România oferă o gamă de soluţii logistice şi servicii de consultanţă care cresc performanţa activităţilor logistice. De asemenea, modelul CHEP este unul sustenabil în esenţă, reducând riscurile operaţionale şi deteriorarea produselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.