Bridgestone revine în campionatul modial de motociclism

Honda, motocicleta, bridgestoneBridgestone va furniza anvelope de curse pentru două echipe din prestigiosul Campionat Mondial de Anduranţă FIM (EWC).

Atât echipa oficială EWC, YART Yamaha, cât şi echipa F.C.C. TSR Honda se vor întrece pe anvelope Bridgestone în următoarea cursă a campionatului, timp de 24 de ore, care va avea loc pe 15 aprilie 2017, în Le Mans, Franţa.

Ambele echipe vor concura cu cele mai noi anvelope de raliu pentru motociclete Bridgestone, proiectate şi dezvoltate în baza experienţei pe care a câştigat-o Bridgestone ca furnizor la mai multe curse internaţionale de top.

„Pentru Bridgestone este minunat să revină în cursele de nivel înalt. Întrecerile sunt o parte din ADN-ul Bridgestone şi vom avea drept obiectiv obţinerea unor rezultate foarte bune alături de noile noastre echipe partenere. Această implicare reafirmă angajamentul Bridgestone faţă de motocicliştii şi amatorii din întreaga lume. Seria de anduranţă este urmărită intens şi va aduce Bridgestone mai aproape de motocicliştii pasionaţi de curse”, a declarat Nico Thuy, Director al diviziei europene de Motociclete în cadrul Bridgestone Europa.

Mandy Kainz, Manager al echipei oficiale EWC YART Yamahan, a adăugat: „YART este foarte fericită să se alăture familiei de curse a celei mai mari companii producătoare de anvelope şi cauciuc din lume, Bridgestone Corporation. Am lucrat deja împreună la Suzuka în 2014, iar din acel moment, angajaţii şi motocicliştii echipei noastre (în special Broc Parkes, cel care a participat la MotoGP alături de Bridgestone) m-au îndemnat să le transform visul în realitate: să fim parteneri Bridgestone, să împărtăşim şi să dezvoltăm tehnologiile MotoGP ale Bridgestone. YART a fost puternic susţinută de YMC pentru a se alătura grupului Bridgestone. Cu echipa noastră internaţională şi tânără, compusă din Kohta Nozane (Japonia), campionul german la cursa SBK, Marvin Fritz şi Broc Parkes din Australia, cu o vastă experienţă în cursele Grand Prix, suntem siguri că ne vom afla rapid în primele rânduri ale tabelei. Avem în faţă un viitor de succes pe termen lung”.

La rândul său, Masakazu Fujii, Director General F.C.C. TSR Honda, a afirmat: „EWC este o cursă de maraton ca viaţa în sine. Este o întrecere care se menţine la 300 km pe oră, timp de 24 de ore, zi şi noapte, fie că este frig sau cald. Este inutil să menţionăm faptul că anvelopele sunt cele mai importante produse pentru echipa noastră, în aceste condiţii dificile. Ne dorim să devenim numărul 1 în lume, alături de Bridgestone. Nu vom renunţa niciodată, indiferent de ceea ce se va întâmpla cu noi, ca echipă; ne provocăm să rulăm şi să ne menţinem cu tărie în cursă până la final”.

EWC FIM este un campionat desfăşurat la nivel mondial, care conţine cinci curse: două în Franţa şi restul în Germania, Slovacia şi Japonia. Actualul sezon a debutat în septembrie 2016 şi va fi încheiat cu o cursă de anduranţă Suzuka de 8 ore, pe circuitul Suzuka din Japonia, pe 30 iulie 2017.

YART Yamaha, echipa oficiala EWC

Campionatul Mondial de Anduranţă FIM: sezonul 2016/ 2017:

                              Dată Locaţie Durata cursei
Prima cursă 16-18 septembrie 2016 Paul Ricard, Franţa 24 ore
A doua cursă 15-16 aprilie 2017 Le Mans, Franţa 24 ore
A treia cursă 19-20 mai 2017 Oschersleben, Germania 8 ore
A patra cursă 23-24 iunie 2017 Slovakia Ring, Slovacia 8 ore
A cincea cursă 28-30 iulie 2017 Suzuka, Japonia 8 ore

 

Echipele care vor fi dotate cu anvelope Bridgestone:

Echipă Ţară Brand Motociclişti
Yamaha Austria Racing Team (Yamaha Official EWC Team) Austria Yamaha Marvin Fritz
Broc Parkes
Kohta Nozane

Max Neukirchner

F.C.C. TSR Honda Japonia Honda Damian Cudlin
Alan Techer
Gregg Black

 

Despre Bridgestone EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa)

Bridgestone EMEA, cu sediul central în Bruxelles, Belgia, este o filială deţinută de Bridgestone Corporation, cu sediul în Tokyo, cel mai mare producător de anvelope şi produse din cauciuc din lume. Bridgestone EMEA operează în peste 60 de ţări şi are peste 18.200 de angajaţi.

La nivelul întregii regiuni, compania deţine 14 fabrici, un centru de Cercetare & Dezvoltare şi un centru de testare. Anvelopele premium ale Bridgestone EMEA sunt vândute în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.