Bucurestenii au intins o punte catre sinistrati

 

Campania “Ajutor de la bucuresteni”, initiata de primarul general Sorin Oprescu si organizata de Primaria Capitalei si de Politia Locala a Municipiului Bucuresti, a dat primul rezultat, la sase zile de la debut: vineri au fost trimise catre localitatile afectate de inundatii din judetul Suceava primele camioane cu imbracaminte, incaltaminte, articole sanitare si alimente donate de bucuresteni.

Autoritatile locale de sector si municipalitatea s-au lansat, de fapt, intr-o intrecere in a strange cat mai repede ajutoare si a le trimite sinistratilor. Aflati intr-o continua campanie electorala, cei sapte edili ai Capitalei vor sa fie mereu primii. De data aceasta, Cristian Popescu-Piedone chiar a fost primul, trimitand, marti, 14 tiruri cu 150 de tone de haine, 15 tone de alimente, 30 de tone de electrocasnice si 25 de tone de mobila colectate de la locuitorii Sectorului 4, dar si de la diverse societati comerciale.

Al doilea a fost Oprescu, cu un transport trimis miercuri in zona Dorohoi, continand alimente obtinute in urma unor contracte de sponsorizare ale Primariei Capitalei. Vineri a pornit un alt transport cu peste doua tone de ajutoare aduse de circa 1.000 de bucuresteni la centrul principal de colectare din sediul fostei primarii, de pe strada Regina Elisabeta numarul 45-47, vizavi de Cismigiu, deschis zilnic intre ora 9:00 -21:00.

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, nu s-a lasat mai prejos si a trimis, tot vineri, un prim convoi cu alimente (zahar, ulei, fainÄ?, orez), imbracaminte, paturi, materiale de constructii, containere ce pot fi utilizate ca spatii de cazare etc spre localitatile inundate din judetul Bacau.

Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2, a tinut sa doneze personal obiecte de imbracaminte si incaltaminte, plus o carte de vizita pe care a scris: “Ai primit acest ajutor? Suna-ma! Te voi ajuta in continuare!”. Primul transport va pleca pe 12 iulie, cu tiruri incarcate cu haine, incaltaminte, paturi, asternuturi de pat, jucarii, grau, mobilier, obiecte electrocasnice si de uz gospodaresc, alimente neperisabile, apa plata si minerala, materiale de constructii – BCA, cherestea, ciment, cuie, materiale termoizolante, tabla tip Lindab pentru acoperisuri, var, tamplarie, usi si ferestre, plus alte materiale necesare construirii unei case de la zero.

Cu mai putin tam-tam, primarii Liviu Negoita, de la Sectorul 3, si Cristian Poteras, de la Sectorul 6, colecteaza si ei ajutoare de la populatie pentru sinistrati. Locuitorii acestor sectoare pot suna la primarie pentru a li se transporta de acasa obiectele de dimensiuni mai mari. De saptamana viitoare vor incepe plecarile de tiruri catre zonele inundate.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.