București, în scenariu roșu

Instituția Prefectului Municipiului București a anunțat intrarea Capitalei în scenariu roșu COVID, cu o rată de infectare de 3,3 la mie.

În scenariul roșu, certificatul verde devine obligatoriu, începând cu vârsta de 6 ani, pentru mai multe activități, printre care se numără accesul în localuri, restaurante, la evenimente publice și private, concerte, spectacole etc. De asemenea, scenariul roșu presupune anumite restricții în legătură cu capacitatea restaurantelor sau sălilor de spectacole, precum cu numărul maxim de persoane care pot participa la întreceri sportive, conferințe, nunți și alte tipuri de evenimente.

Certificatul verde se eliberează persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore sau celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.