Bucurestiul si Viena vor face impreuna turism, infrastructura si urbanism

 

Primarul general al Bucurestilor, Sorin Oprescu, a semnat marti, la Viena, cu omologul sau, Michael Haupl, un protocol de cooperare intre cele doua orase europene. Documentul prevede colaborarea in diverse domenii: urbanism, infrastructura, sanatate si asistenta sociala, turism, cultura, subventii si programe de cooperare ale Uniunii Europene etc.

Primarul Vienei a declarat ca schimbul de experienta dintre cele doua orase va ajuta la depasirea perioadei de criza economica. “Semnarea acestui protocol de cooperare intre Bucuresti si Viena reprezinta un moment foarte important. Intre cele doua orase va exista o colaborare care vizeaza aspecte tehnologice, aspecte legate de sanatate, organizarea sistemului medical si, de fapt, toate obiectivele unui oras, fie ele culturale, economice etc. Dorim sa facem un schimb de experienta intre orase prietene din Uniunea Europeana. Domnule Primar General, ma bucur ca ati gasit drumul catre noi, speram ca impreuna sa putem depasi aceasta perioada de criza internationala. Va multumesc foarte mult ca sunteti aici”, a spus Michael Haupl, inainte de semnarea protocolului.

La randul sau, Sorin Oprescu a amintit despre prima intalnire de acum trei ani: “Tin sa va multumesc pentru primirea calduroasa pe care mi-ati facut-o, contam foarte mult pe sprijinul orasului Viena. Iata ca au trecut aproape trei ani de la prima noastra intalnire si va multumesc pentru felul in care ati inteles problemele Bucurestiului. Atunci, relatiile bilaterale intre capitala Romaniei si Viena au inceput sa prinda contur. O serie intreaga de specialisti care un contribuit la dezvoltarea infrastructurii educationale in capitala Austriei, sunt astazi la Bucuresti, pentru reabilitarea infrastructurii sociale, iar firme recunoscute care fac parte din Grup Viena sunt alaturi de noi, lucrand la infrastructura rutiera. (…) Cred ca specialistii care lucreaza impreuna, atat in Viena, cat si la Bucuresti, au o relatie profesionala, dar si de prietenie, si va multumesc inca o data pentru acest lucru”.

La sfarsitul intalnirii, edilii celor doua orase au discutat pe baza acordului semnat si au dezbatut modalitatea de concretizare a proiectelor comune. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.