Bulgaria: 15,4 mil euro pentru operatorii de autobuze și autocare

Guvernul bulgar a anunțat o schemă de sprijin financiar, în valoare de 30 milioane BGN (15,4 milioane euro), pentru operatorii de autobuze și autocare, în scopul atenuării impactului COVID-19, informează IRU, citată de AISÖ – grupul de lucru al companiilor de transport rutier internațional din Austria.

sursă foto: IRU

Pandemia a avut un efect devastator asupra transportului rutier comercial de pasageri din Bulgaria, raportul de impact al IRU estimând pierderi de 92% din cifra de afaceri. Prin urmare, subvențiile disponibile întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) vor fi esențiale pentru a preveni pierderea locurilor de muncă și falimentele.

Potrivit ministrului bulgar al transporturilor, aproximativ 1.500 de companii vor primi finanțări cuprinse între 1.500 și 230.000 de euro. „Ne așteptăm ca criteriile de eligibilitate pentru subvenții să fie publicate săptămâna viitoare. Sperăm că accesul la această finanțare va fi rapid și ușor pentru toate companiile de autobuze și autocare, ajutându-le să continue să funcționeze în timpul crizei în curs”, a declarat Georgi Petarneychev, președintele IRU AEBTRI.

Ajutorul urmează măsurilor de sprijin anunțate în timpul verii, care se așteaptă să salveze în jur de 22.000 de locuri de muncă. Pe lângă furnizarea unei părți din salariu, contribuția la asigurările sociale și scutirea de impozite, acestea stimulează companiile de autobuze și autocare să își păstreze locurile de muncă.

Sprijinul financiar din partea guvernelor este vital pentru a se asigura că operatorii de transport supraviețuiesc pandemiei. Guvernul bulgar este unul dintre puținii care au răspuns la solicitările IRU pentru măsuri financiare specifice pentru transportul rutier.

IRU își va publica raportul de impact COVID-19, stabilind măsurile concrete pe care guvernele ar trebui să le ia pentru a preveni insolvența în masă a sectorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.