Câciu: Acciza la carburanți va fi redusă temporar cu 50%

Acciza la carburanți va fi redusă, temporar, cu 50%, la propunerea ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, în condițiile în care benzina și motorina s-au scumpit la peste 7 lei/litru. 

Coaliţia PNL-PSD-UDMR a validat, în 22 februarie, această măsură ce va fi adoptată de Guvern. Ministrul Adrian Câciu a anunţat, pe Facebook, că preţul carburanților va scădea la pompă „imediat”, cu peste 1 leu.

„Am propus liderilor coaliţiei soluţia scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsură care ar reduce preţul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în şedinţa de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuţii cu Comisia Europeană şi marile companii distribuitoare de carburanţi pentru ca preţurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toţi consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii. Am venit la guvernare să luăm măsuri care să protejeze populaţia şi firmele româneşti de impactul crizei energetice. Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluţii ce au ca scop reducerea facturilor energetice şi calmarea puseului inflaţionist manifestat la acest început de an”, a scris ministrul Finanțelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.