Călătoria gratuită a studenţilor se face pe bază de bilet

tren studentiCFR Călători aduce precizări importante privind călătoria gratuită a studenţilor, care nu va fi modificată în Parlament, așa cum ceruserăunii senatori, la aprobarea prin lege a OUG nr. 2/2017.

Astfel, pentru evitarea unor situaţii neplăcute, CFR Călători le recomandă studenților să achiziţioneze din timp biletele gratuite de tren.

Documente OBLIGATORII la control în tren:

1. biletul de călătorie

2. legitimația de student pentru reducere/gratuitate la transport și

3. actul de identitate (carte de identitate sau pașaport);

“Legitimația de student pentru reducere/gratuitate la transport nu ține loc de bilet în tren! Dacă studentul nu are asupra lui biletul de călătorie și toate actele aferente, conform Regulamentului, acesta va fi considerat călător fătă bilet și sancționat ca atare”, avertizează CFR Călători.

DE CE este necesar în tren biletul de călătorie gratuită pentru studenți?

Călătoriile gratuite acordate studenților presupun costuri pentru companiile feroviare.

Aceste costuri sunt decontate de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

“Monitorizarea numărului de călătorii este obligatorie atât PENTRU evitarea unor situații neplăcute (ex. supraaglomerare, dublare locuri) pentru pasageri (nu doar pentru studenți!) prin dimensionarea corectă a capacităților de transport, în funcție de fluxuri, cât și PENTRU acoperirea costurilor prin compensarea necesară. Această monitorizare se poate realiza în baza unei statistici reale a numărului de călătorii gratuite efectuate de către studenți, iar biletul este elementul definitoriu după care se poate face decontarea”, precizează CFR Călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.