Cale ferată de mare viteză între Yekaterinburg – Chelyabinsk

China Railway Group Ltd si Ural Highway au semnat un memorandum de intelegere pentru construirea unei linii de mare viteza in Rusia care sa conecteze Yekaterinburg de Chelyabinsk, informeaza China Daily, citată de clubferoviar.ro. 

Noua legatura feroviara va permite trenurilor sa circule cu viteze de pana la 250 km/h.

Memorandumul de intelegere a fost semnat in timpul editiei cu nr. 4 a Expozitiei China-Rusia organizata in orasul din nord-estul Chinei, Harbin.

„Este un proiect promitator cu potential urias. Odata finalizat, credem ca va incuraja dezvoltarea economica a regiunii si va aduce beneficii localnicilor. Experienta proiectului Moscova-Kazan ne ofera o pozitie privilegiata in industrie. Suntem pregatiti sa folosim la maxim tehnologia noastra de ultima generatie in cadrul acestui proiect”, a declarat Zhang Xian, vicepresedintele companiei.

Noua legatura feroviara va face parte din coridorul feroviar de mare viteza care trece prin Berlin, Moscova, Astana si Beijing, a declarat Boris Dubrovskiy, guvernatorul regiunii Chelyabinsk.

In prezent, Rusia lucreaza la proiectul liniei de mare viteza Moscova-Kazan, estimat la 1,3 trilioane de ruble (22 de miliarde de dolari) si implica constructia unei linii de 770 km. Pentru aceasta linie de mare viteza, anul trecut, China a fost de acord sa furnizeze 400 de miliarde de ruble (6,8 miliarde de dolari). In cadrul proiectului, Yekaterinburg va avea legaturi feroviare de mare viteza deoarece linia de mare viteza Moscova – Kazan va fi extinsa pana la Yekaterinburg.

Conform strategiei Cailor Ferate Ruse, pana in 2030, lungimea liniilor de mare viteza si foarte mare viteza va fi de 10.635 km. Anul trecut, compania a aprobat strategia privind investitiile in liniile de mare viteza in valoare de 5 trilioane de ruble (85,35 miliarde de dolari). Programul va fi implementat in trei etape: pana in 2020, din 2021 pana in 2025 si 2026-2030 si include 20 de proiecte care vor permite trenurilor sa circule pe 50 de rute de mare viteza.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.