Camera Taximetristilor a pierdut procesul cu Oprescu

 

Dupa mai bine de doi ani de judecata, Primaria Capitalei a obtinut o hotarare irevocabila, prin care 500 de taximetristi isi pot pastra locul de munca. Astfel, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul Primariei Capitalei si a respins, ca inadmisibila, printr-o hotarare irevocabila, cererea Camerei Taximetristilor care solicita retragerea autorizatiilor de taxi alocate in urma cu doi ani.

Este vorba despre suplimentarea, in anul 2009, a numarului de autorizatii de taxi aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). “In urma unui studiu de transport privind dimensionarea numarului de taxiuri ce pot functiona in Capitala, Municipalitatea, printr-o Hotarare de Consiliu, a decis modificarea numarului de autorizatii de taxi din Bucuresti. In ciuda datelor care confirmau necesitatea acestei masuri, in acelasi an, Asociatia Camera Taximetristilor din Bucuresti a atacat in justitie Hotararea CGMB, insa justitia a dat dreptate Primariei Capitalei”, se arata intr-un comunicat al Municipalitatii.

Primarul general Sorin Oprescu a subliniat in repetate randuri ca problematica activitatii de transport in regim de taxi trebuie sa isi gaseasca rezolvarea numai prin lege, si nu prin diverse interpretari politice, se mai arata in document. Mai mult decat atat, edilul a avut in ultima perioada mai multe intalniri cu taximetristii si a propus membrilor Comisiei pentru Industrii si Servicii de la Camera Deputatilor o serie de masuri legislative menite sa reglementeze activitatea taximetristilor in interesul cetateanului. “Ma bucur ca Justitia a facut dreptate si a confirmat ca masurile luate de Primaria Capitalei au fost corecte. Acum, 500 de taximetristi pot sta linistiti, nu le ia nimeni painea de la gura, in ciuda grupurilor de interese care isi doresc monopolizarea activitatilor de taxi din Capitala”, a declarat Sorin Oprescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.