Camion Scania electric, pentru Coop Danemarca

Cea mai mare companie daneză de retail, Coop, va utiliza un camion electric Scania, cu baterii, în operațiunile sale de distribuție urbană. Acesta este cel mai recent exemplu de dezvoltare a soluțiilor de transport sustenabil Scania, alături de clienții săi progresiști.

Utilizarea vehiculelor grele care operează pe biocombustibili și a soluțiilor hibride și electrice a situat Danemarca ca una dintre cele mai progresiste țări, în ceea ce privește transportul sustenabil. Acum, intră pe piață și camioane integral electrice. Vehiculul Scania, cu o autonomie estimată de până la 140 km, este planificat să intre în operare la Coop în primul trimestru al anului 2021. Autonomia poate fi extinsă cu ajutorul oportunităților de încărcare rapidă, de exemplu, în timpul operațiunilor de încărcare sau descărcare.

Lansarea oficială a gamei de camioane electrice pe baterii a Scania va avea loc în cursul acestui an. Compania produce deja autobuze electrice și camioane și autobuze hibrid electric, în plus față de gama largă de vehicule propulsate de biocombustibili regenerabili.

Date despre camion:

  • Masă maximă: 20 t
  • Configurație: 4×2
  • Lanț cinematic: motor electric 230 kW/290 kW maxim, transmisie cu 2 viteze, cuplu maxim: 2.150 Nm
  • Stocare energie: baterii litiu-ion, energie utilizabilă: 135 kWh
  • Autonomie: până la 140 km (în funcție de utilizare)
  • Cabină Scania L, de oraș, cu fereastră de siguranță pentru utilizare urbană

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.