Campanie anticoruptie la Primaria Sectorului 4

Agentii Politiei Locale Sector 4 si reprezentanti ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor s-au intalnit, joi, la sediul Primariei Sectorului 4 al Capitalei, la prima intrunire de grup din seria celor ce vor avea loc saptamanal cu functionarii autoritatii locale, pentru a li se aduce la cunostinta masurile de prevenire si combatere a fenomenului coruptiei institutionale. Materiale tiparite cu acelasi tip de mesaj au fost afisate la sediul Primariei Sectorului 4 si la toate institutiile descentralizate care deservesc Consiliul Local Sector 4. Un alt tip de pliante se adreseaza exclusiv cetatenilor, pentru a afla ca nu trebuie sa incurajeze coruptia – adica sa dea spaga, pe romaneste -, ci sa sesizeze de urgenta institutiilor abilitate orice fapta de acest gen (daca li se pretinde mita, mai precis). Ei pot apela si TEL VERDE ANTICORUPTIE  – 0800.806.806.

Campania anticoruptie se desfasoara in baza protocolului incheiat intre Primaria Sectorului 4 si DGA, prin care se urmareste informarea functionarilor din cadrul Autoritatii Locale Sector 4 cu privire la spaga si traficul de influenta. Primii care au aflat direct de la ofiterii DGA despre riscurile la care se expun daca vor incuraja coruptia sunt politistii locali de la Sectorul 4.

Aceasta a fost dorinta primarului Cristian Popescu-Piedone care, in planificarea intalnirilor cu reprezentantii DGA, a tinut sa ii implice intai pe cei care iau contact in mod direct cu cetateanul: politistii locali, inspectorii Directiei Inspectie si Control si functionarii serviciilor din Primarie care lucreaza cu publicul. “Sunt primii si cei mai expusi tentatiei, iar daca, spre ghinionul lor, au un moment de slabiciune caruia nu ii pot rezista, vrem sa afle la ce riscuri se expun. Am incurajat din start organizarea acestor intalniri, pentru ca sunt constient ca nu exista „padure fara uscaturi”. Insa, ca primar, cred ca m-am facut inteles si pana acum: nu tolerez si nu voi tolera astfel de atitudini. Cine greseste, plateste!”, avertizeaza primarul Piedone. 

Ofiterii DGA le-au prezentat politistilor locali informatii si date statistice referitoare la fapte de coruptie, precum si directiile de actiune pentru diminuarea acestui fenomen. “Sper din tot sufletul ca aceasta colaborare a noastra cu cei de la DGA sa se pastreze in coordonatele intalnirii de astazi, adica, sa ramanem la partea de informare, de prevenire. Trebuie sa intelegeti ca si un singur astfel de caz de coruptie poate arunca intr-o lumina defavorabila intregul colectiv, poate fi o pata pe obrazul institutiei noastre. Nu dati cinstea pe rusine! Daca vreunul din aceasta sala se simte “sensibil” si considera ca nu poate rezista “tentatiilor”, ii recomand sa paraseasca echipa! Daca aveti stiinta despre colegi care au astfel de indeletniciri, dovediti o conduita profesionala intacta si respect fata de cetatean si semnalati de urgenta fapta de coruptie institutiilor abilitate”, le-a spus subalternilor sai primarul Piedone.

La aceasta prima intalnire a fost stabilita, de asemenea, strategia de comunicare cu cetatenii, prin intermediul careia acestia sa ajunga sa isi cunoasca drepturile cat mai bine, sa afle ca se pedepseste pana si incurajarea coruptiei, dar si cui trebuie sa se adreseze in situatia in care doresc sa semnaleze o fapta de coruptie.

Derularea campaniei anticoruptie presupune, pe langa intalnirile functionarilor din primarie cu ofiterii DGA, distribuirea de afise si pliante, precum si postarea pe site-urile celor doua institutii de materiale cu caracter informativ privind activitatile de prevenire si combatere a coruptiei.

Primaria Sectorului 4 si Directia Generala Anticoruptie pun la dispozitia cetatenilor si o linie telefonica tip TEL VERDE ANTICORUPTIE – 0800.806.806.

A doua etapa a campaniei de informare si prevenire a faptelor de coruptie in randul functionarilor Autoritatii Locale Sector 4 va avea loc marti, 29 noiembrie, in Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.