Capitala, în scenariul roșu: Masca este obligatorie în spațiile publice

UPDATE: Prefectura Capitalei a revenit cu o nouă Hotărâre emisă de CMBSU, invocând că primul document conținea „erori materiale”. În ultimul document emis se stipulează că atât creșele, cât și afterschool-urile vor putea funcționa, iar universitățile trebuie să decidă singure cum își vor organiza cursurile.

Capitala intră în scenariul roșu, pe 20 octombrie ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile, după ce a fost depășit pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Astfel, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile publice.

Anunțului făcut, în seara de 19 octombrie, de Mariana Stancu Țipișcă, purtător de cuvânt al Prefecturii București: „Pentru faptul că s-a calculat această rată a incidenţei calculată pe ultimele 14 zile, ieri a fost 3,02, astăzi 3,19, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a venit cu un set de propuneri care au fost puse în discuţie şi supuse aprobării Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. În aplicarea hotărârii de Guvern nr. 856 pe 2020, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că, începând cu ora 0,00, data de 20 octombrie 2020, să fie suspendată activitatea didactică pentru toate instituţiile şi unităţile de învăţământ, inclusiv creşe şi universităţi, ne referim la activitatea didactică desfăşurată faţă în faţă. A fost interzisă activitatea în cinematografe, în săli de spectacole evident. S-a instituit obligaţia purtării măştii în toate spaţiile publice, ne referim şi la copiii care au împlinit vârsta de 5 ani. Masca va fi purtată corespunzător, fiind acoperite nasul şi gura”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.