Carausii mentin subventiile inca 2 saptamani

Companiile de transport persoane membre FORT au decis suspendarea pentru o perioada de doua saptamani a deciziei prin care se introdusese plata integrala a biletelor de calatorie in cazul pensionarilor si veteranilor, ne-a declarat Augustin Hagiu, presedinte FORT. El a precizat ca hotararea a survenit dupa ce Ministerul Transporturilor a virat catre carausi o suma de 27 de milioane de lei, aferenta subventiilor acordate in luna aprilie.

“Vom astepta pana pe data de 15 noiembrie plata urmatoarei rate din partea statului. In caz contrar, categoriile defavorizate care beneficiaza de subventii din partea statului vor trebui sa isi achite integral costul calatoriei”, a aratat Augustin Hagiu.

Presedintele FORT a mentionat ca se afla, de asemenea, in discutie posibilitatea compensarii sumelor pe care le au de incasat companiile de transport cu datoriile pe care acestea le au catre stat. “O astfel de solutie ar putea rezolva problema mult mai usor”, a subliniat Augustin Hagiu, apreciind ca ar fi indicata, de asemenea, schimbarea sistemului de subventionare.

In opinia presedintelui FORT, ar fi mult mai eficient ca persoanele care fac parte dintr-o categorie defavorizata sa-si cumpere biletele pentru ca, ulterior, sa le deconteze printr-un organism al statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.