Card unic pentru transportul cu RATB si metrou

2

Utilizatorii transportului public din Bucuresti au posibilitatea de a incarca, pe acelasi card de transport, titluri de calatorie apartinand RATB si Metrorex, gratie introducerii Sistemului Automat de Taxare.

Cardul ACTIV se procura prima data gratuit, pe baza actului de identitate, de la centrele emitente de carduri. Este un suport de plastic de dimensiunile unui card bancar, care are un CIP incorporat, in memoria caruia se salveaza informatiile, iar pe suprafata lui se tiparesc datele de identificare a utilizatorului (nume, CNP – partial, poza – optional).

In cipul cardului se inscriu electronic titlurile de transport (abonamentele) solicitate de calatori, iar avantajul este ca poate fi reincarcat cu mai multe tipuri de abonament, in functie de nevoile de transport ale calatorilor (frecvente sau ocazionale) care utilizeaza serviciile RATB si METROREX.

pot fi incarcate pe card urmatoarele titluri cu tarif integral:

• Abonament general RATB (50 lei) plus lunar METROREX (25 lei) – 75 lei

• Abonament o linie RATB (30 lei) plus lunar METROREX (25 lei) – 55 lei

• Abonament doua linii RATB (35 lei plus lunar METROREX (25 lei) – 60 lei

• Abonament fractionat 1 zi (8 lei) plus lunar METROREX (25 lei) – 33 lei

• Abonament fractionat 7 zile (17 lei) plus lunar METROREX (25 lei) – 42 lei

• Abonament fractionat 15 zile (25 lei) plus lunar METROREX (25 lei) – 50 lei

• Abonament lunar EXPRES 780, 783 (80 lei) plus lunar METROREX (25 lei) -105 lei

• 10 calatorii Expres 780, 783 (27 lei) plus lunar METROREX (25 lei) – 52 lei

• Abonament lunar valabil pe una linie preoraseneasca (35 lei) plus lunar METROREX (25 lei) – 60 lei

• Abonament lunar RATB valabil pe doua linii (una linie preoraseneasca si una linie urbana) (50 lei) plus lunar METROREX (25 lei) – 75 lei

• Abonament general RATB (valabil pe toate liniile din Bucuresti si Judetul Ilfov) (65 lei) plus lunar METROREX (25 lei) – 90 lei

• Abonament lunar METROREX (25 lei) plus Portofel electronic

• Abonamentul general RATB (valabil pe toate liniile din Bucuresti si Judetul Ilfov) – NU este valabil pe liniie Expres 780, 783 si pe liniile speciale.

Incarcarea oricarui tip de abonament RATB plus METROREX este avantajoasa pentru persoanele care folosesc frecvent transportul de suprafata si cel subteran. Aceste titluri de calatorie pot fi incarcate prin reteaua comerciala a RATB sau online.

Exista si posibilitatea activarii unui Portofel electronic de minim 2,5 lei si maxim 50 lei, independent sau in paralel cu un alt titlu de calatorie. Daca se doreste achizitionarea unui card doar pentru a fi utilizat portofelul electronic, suma minima ce poate fi incarcata este de 10 lei, iar cea maxima de 50 lei.

Alimentarea portofelului electronic cu creditul dorit se poate efectua atat la centrele de vanzare din reteaua RATB, cat si online (https://online.ratb.ro/) sau la ATM-urile digitale BCR, cand deja exista achizitionat un card Activ pe care a mai fost incarcat Portofel electronic.

Portofelul electronic este avantajos pentru persoanele care efectueaza doar calatorii ocazionale cu mijloacele de transport in comun sau care calatoresc ocazional si in afara liniilor/retelei permise de abonamentul detinut.

Cardul MULTIPLU este utilizabil numai in reteaua RATB, fiind destinat in special calatorilor ocazionali, cu precadere celor nerezidenti in Bucuresti. Poate fi achizitionat, contra cost, de la unitatile de vanzare din reteaua RATB. Titlurile disponibile pentru incarcare pe cardul Multiplu sunt:

– Abonament 1 zi

– minim 2 si maxim 10 calatorii (EXPRES, urbane, preorasenesti)

Cardul Multiplu nu se reincarca, valoarea suportului platindu-se la fiecare procurare.

Magda SEVERIN

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    Am urmatoarea intrebare pentru DVS.:am abonament pe toate liniile la RATB-se poate pe acelasi abonament sa-mi incarcati contravaloare a 40 calatorii de metrou? sau trebuie sa-mi cumpar abonament separat de metrou?
    Multumesc anticipat .
    O zi placuta va doresc

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.