Cartea Electronică de Identitate va fi eliberată din septembrie

Cartea Electronică de Identitate va fi eliberată din septembrie, după o lună de „tatonare” printr-un proiect-pilot care a stârnit vii controverse, deoarece nu avea steagul tricolor, iar în loc de „sex” este scris „gen”.

Noul document va avea însă atât steagul, cât şi stema ţării, iar adresa titularului va fi înscrisă pe verso, a anunțat, în 23 august, ministrul de Interne, Lucian Bode. În schimb, nu va mai fi scris „sex”, ci „gen”, pentru că „în România prin gen se înţelege masculin şi feminin”, a precizat ministrul.

„La data de 2 august a fost iniţiat proiectul pilot, de la care noi aşteptăm să genereze informaţii necesare pentru stabilirea programului de extindere şi generalizare a editării cărţii electronice de identitate. În cadrul proiectului pilot au fost realizate următoarele activităţi până în acest moment: de la data de 2 august până pe 18 august au fost preluate un număr de 100 de cereri de eliberare a cărţii electronice de identitate. Timpul de soluţionare a unei cereri de eliberare a cărţii electronice de identitate noi l-am proiectat în acest program pilot undeva la 20 de minute. Fac menţiunea că până în prezent nu a fost depăşit termenul de 15 minute. Aşadar, avem răspuns la în cât timp putem să preluăm o cerere – 15 minute. Cererea pentru emiterea cărţii de identitate se generează automat, nu necesită a fi completată de către cetăţean”, a declarat Lucian Bode.

Ritmul stabilit pentru aplicaţia de programare a solicitantului este de 15 cereri pe zi şi că au fost realizate teste tehnice între structurile implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.