Câștigătorii Eco Performance Award 2018

Ludwig Meyer GmbH & Co. KG și Cargonexx GmbH au câștigat concursul Eco Performance Award 2018, prima dintre ele fiind și laureata ediției din 2016 a acestei competiții. Cargonexx GmbH utilizează algoritmi autonomi. Dezbatere pe tema „Când se va produce marele pas în materie de tehnologie de încărcare pentru vehicule electrice?”.

Iată și celelalte precizări, în comunicatul tranmis redacției de DKV:

Juriul Eco Performance Award (EPA), alcătuit din reprezentanți renumiți din industrie, s-a întâlnit la Dusseldorf pe 20 iunie și a premiat companiile Ludwig Meyer GmbH & Co. KG și Cargonexx GmbH cu distincția Eco Performance Award 2018 pentru activitățile de pionierat în domeniul sustenabilității. EPA este un premiu independent susținut de DKV Euro Service și de partenerii premium Knorr-Bremse și PTV Group. Suportul tehnic a fost asigurat de Chair of Logistics Management din cadrul Universității St.Gallen, din Elveția. Ceremonia de premiere a avut loc în timpul conferinței FIT FOR PROFIT a PTV Group.

Ludwig Meyer GmbH & Co. KG: Pionier în electromobilitate și GPL

categoria „Companii cu tradiție”, Ludwig Meyer GmbH & Co KG a fost lăudată pentru activitatea de pionierat în domeniul electromobilității și al utilizării camioanelor propulsate de GPL.

Compania este specializată în transportul la temperaturi controlate și operează camioane alimentate cu GPL și hibride încă din 2009. Un sistem de management al flotei le oferă angajaților toate datele tehnice relevante ale vehiculelor, caroseriilor și ale altor componente.

Compania a mai dezvoltat un software propriu cu funcționalități care includ opțiunea de a compara datele tehnice originale cu datele de consum ale camioanelor. Astfel, managerul de flotă poate afla cu exactitate ce vehicul, cu ce componente, este cel mai potrivit pentru o anumită rută de livrare.

lucru permite economia de combustibil, reduce uzura vehiculelor și protejează mediul. Compania elvețiană E-Force a produs primele camioane complet electrice de 18 tone pentru a fi utilizate de Ludwig Meyer GmbH & Co KG pe drumurile din Germania.

Ludwig Meyer a adăugat încă un camion electric flotei, un eActros, în mai 2018. Anul viitor, compania intenționează să înceapă operarea unui camion care preia energia din linii de tensiune aflate deasupra drumului. Ludwig Meyer GmbH & Co. KG este prima companie care câștigă Eco Performance Award de două ori.

Cargonexx GmbH: Algoritmii autonomi reduc povara asupra mediului

Câștigătorul categoriei „Start-up”, Cargonexx GmbH, este prima companie de transport din industrie care folosește algoritmi autonomi care să prognozeze prețurile și tendințele din piața de electricitate.

Prin utilizare de date inteligente și a inteligenței artificiale, numărul de transporturi fără marfă este redus, ceea ce duce la costuri mai reduse de tranzacționare. Companiile care își încarcă vehiculele o fac la un preț mai scăzut, transportatorii își reduc costurile și își cresc factorii de utilizare, de unde rezultă un trafic și impact asupra mediului reduse.

Evenimentul a inclus și o dezbatere pe tema „Când se va produce marele pas în materie de tehnologie de încărcare pentru vehicule electrice?”. Ceremonia Eco Performance Award 2018 a marcat și startul pentru etapa de aplicare a următoarei ediții. Companiile interesate pot aplica deja pentru Eco Performance Award 2019 la www.eco-performance-award.com/apply-now.html.

Imagine: Matthias Strehl, Managing Director Ludwig Meyer GmbH & Co. KG (left), Prof. Dr. Wolfgang Stölzle, președintele juriului și profesor renumit la Institutul de Supply Chain Management, Universitatea St.Gallen, Dr. Alexander Hufnagl, Director General DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG și moderatorul Dr. Barbara Aigner (de la stanga la dreapta).

DKV Euro Service

De peste 80 de ani, DKV Euro Service este unul dintre furnizorii de servicii de mobilitate de top pentru industria logisticii și a transporturilor. De la aprovizionarea pe drum fără numerar la cele peste 70.000 puncte de acceptanță pe diferite piețe și până la decontarea taxei de drum și a taxei pe valoarea adăugată, DKV oferă un spectru larg de servicii pentru optimizarea și managementul flotei comerciale în întreaga Europa.

DKV face parte din DKV MOBILITY SERVICES Group, având aproximativ 930 de angajați. În anul 2017, grupul a realizat o cifră de afaceri de 7,2 miliarde de euro și și-a desfășurat activitatea în 42 țări. Actualmente, peste 170.000 de clienți utilizează 3,1 milioane DKV CARD-uri și dispozitive on-board. În anul 2017, DKV CARD a fost desemnat pentru a 13-a oară consecutiv drept cea mai bună marcă la categoria carduri de alimentare și de service.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.