Câștigătorul licitației pentru Secțiunea 2 a A1 Sibiu-Pitești

CNAIR a desemnat, în ultima zi a anului 2021, câștigătorul licitației pentru Secțiunea 2 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, situată între localitățile Boița și Cornetu. Este vorba despre Asocierea de firme turcești MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

În lungime de 31,33 km, această porțiune va avea 49 de poduri și viaducte, 7 tuneluri (cel mai mare, la Câineni, de 1,6 km), dar și 3 spații de servicii, iar în zona Lazaret un ecoduct (supratraversare pentru animale).

„Este, de departe, cel mai greu lot de autostradă atribuit vreodată de CNAIR. Durata de proiectare este 18 luni și execuția 4 ani și 2 luni. Suma? 4,25 miliarde de lei fără TVA, aproximativ 910 milioane euro. Contractul va fi semnat în curând, nefiind vorba de contestații, turcii fiind singurii care au depus ofertă”, remarcă reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Durata de proiectare și execuție a Secțiunii 2 este de 5 ani și 6 luni. Contractul este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis stadiul celorlalte secțiuni ale viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu:

  • Secțiunea 1 (Sibiu – Boița) de 13,17 km este în faza de execuție. Termen de finalizare: 2023.
  • Secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni) de 37,4 km este în faza de licitație pentru contractul de proiectare și execuție. Deschiderea ofertelor: ianuarie 2022.
  • Secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) de 9,86 km este în faza de proiectare. Termen de finalizare: 2025.
  • Secțiunea 5 (Curtea de Argeș – Pitești) de 30,35 km, este în faza de construcție. Are termen de finalizare anul 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.