Cât au plătit românii pentru avion de Paști, 1 mai și Rusalii-1 iunie

Prețurile medii pentru zborurile de Paște au crescut, în comparație cu anul trecut, potrivit Vola.ro. De exemplu, un bilet din România spre destinațiile europene a costat 173 de euro, față de 164, în 2022. minivacanțe: de 1 mai și de Rusalii

Pe de altă parte, tariful mediu pentru un zbor dintre diaspora către România este de 232 de euro, în comparație cu 153 de euro în 2022. 

De asemenea, cel mai ieftin bilet de avion vândut de Vola.ro de Paște a fost de numai 44 de euro (pe ruta Italia-România), iar cel mai scump a fost unul de 805 euro (pe ruta Finlanda-România). 

Potrivit datelor Vola, cele mai multe zboruri în această perioadă au fost în zilele de joi și vineri, semn că românii au dorit să înceapă din timp minivacanța de Paște și să profite din plin de zilele libere. În ceea ce privește timpul petrecut la destinație, există o diferență între diaspora care vine acasă și cei care călătoresc în afara țării. Românii care s-au întors acasă de sărbători au petrecut, în medie, 6 zile în țară, pe când cei care au mers în Europa au stat 4,5 zile la destinație. 

Potrivit Vola, în topul destinațiilor interne spre care s-au vândut cele mai multe bilete de Paște anul acesta sunt: București, Iași, Cluj-Napoca, Suceava și Bacău. 

În plus, anul acesta, 34,8% dintre zborurile vândute de Vola.ro au fost din destinatii din diaspora, în comparație cu 48%, procentul din 2022. Această descreștere nu este deloc una surprinzătoare, în contextul în care, în 2022, pentru mulți români a fost primul an după pandemie și ridicarea restricțiilor în care au putut veni acasă de sărbători. Pe de altă parte, anul acesta, călătorii au ales să vină acasă, în țară, dar și să plece într-o nouă vacanță europeană cu ocazia Paștelui, ceea ce explică procentul mai mic al celor care au revenit acasă în această perioadă. 

După Paște, încă două minivacanțe: de 1 mai și de Rusalii-1 iunie

Cum anul acesta cele mai multe zile libere legale pică în timpul săptămânii, românii se vor mai bucura de încă două minivacanțe: una cu ocazia zilei de 1 mai și alta de Rusalii (care va fi legată și 1 iunie, tot o zi liberă de la stat).

Potrivit Vola.ro, românii au rezervat deja zboruri pentru aceste perioade, iar topul destinațiilor alese de ei arată astfel: Italia, Spania, Marea Britanie, Franța și Grecia. Prețul mediu pentru un bilet de avion în mai și iunie, în timpul acestor sărbători, este de 160 de euro. Cel mai ieftin bilet rezervat pe Vola.ro a fost de numai 35 de euro (cu destinația Italia), pe când cel mai scump bilet a fost de 1147 de euro (cu destinația Japonia). În Europa, cel mai scump bilet de avion rezervat în această perioadă – 655 de euro – este unul pentru Barcelona, rutele spre Spania înregistrând creșteri semnificative de tarife pe durata verii.

Biletele de avion pentru minivacanțele din lunile mai și iunie au fost cumpărate, în medie, cu trei luni înainte de data plecării, semn că românii continuă să profite de ofertele early booking, dar și că acum au încredere să rezerve în avans călătoriile, revenind astfel la obiceiurile de dinaintea restricțiilor impuse de pandemie.  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.