CBRE: 3 tranzacții de 300 milioane euro în pe piața investițiilor imobiliare

Primele 3 tranzacții pe piața de investiții imobiliare în 2018 însumează circa 300 milioane de euro, potrivit CBRE. Astfel, clasamentul celor mai importante tranzacții din S1 2018 cuprinde trei nume: centrul comercial Miliari Shopping Center și proiectele de clădiri de birouri Campus 6 și Oregon Park.

Ana-Dumitrache

Toate cele 3 tranzacții au avut loc în T2 2018, perioadă care a revitalizat piața locală de investiții imobiliare după un prim trimestru lent.

Vânzările au vizat segmentele de retail și spații de birouri. Toate cele trei acorduri au fost semnate în al doilea trimestru al anului, revitalizând piața după ce în primele trei luni ritmul a fost extrem de lent, fără investiții notabile.

Conform reprezentanților CBRE, primele trei tranzacții din 2018 sunt, în funcție de ordinea în care au fost anunțate:

  • Vânzarea Militari Shopping Center, centrul comercial din Vestul Bucureștiului, către fondul de investiții sud-african, Mas Real Estate. Vânzătorul este compania israeliană Atrium European Real Estate, care s-a retras de pe piața autohtonă;
    – Vânzarea primei clădiri din complexul de birouri Campus 6, proiect al dezvoltatorului suedez Skanska, către compania austriacă CA Immo;
    – Vânzarea complexului de clădiri de birouri Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust, către Lion’s Head Investment.

„Aceste trei tranzacții revigorează segmentul de investiții imobiliare, după un prim trimestru slab. Comparativ cu aceeași perioadă din 2017, prima jumătate din 2018 are un ritm mai scăzut. Estimarea noastră pentru finalul de an este că volumul total al investițiilor va fi mai mic față de anul trecut”, explică Ana Dumitrache, Head of Investment Property al CBRE Romania.

Potrivit CBRE, volumul investițiilor pe piața imobiliară autohtonă s-a situat, în 2017, în jurul valorii de 1 miliard de euro. Numărul tranzacțiilor efectuate, inclusiv cele care vizează achiziții sau vânzări de terenuri, a fost de 27. În aceste acorduri au fost implicați 7 investitori, iar 25% din volumul total al investițiilor a venit din partea unor companii deja prezente pe piața românească. De asemenea, 17% din acest volum a fost reprezentat de o tranzacție singulară.

În ceea ce privește CBRE, compania de consultanță a anunțat un volum al investițiilor de circa 5,5 milioane de euro în 2017, în zona Europei Centrale și de Est. Numărul tranzacțiilor intermediate a fost de 109, iar numărul de investitori consiliați, 49.

CBRE este liderul mondial și național pe piața de consultanță imobiliară.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.