CBRE: Peste 2,5 milioane mp de spații de birouri în București

cbre-birouri-imobiliara-3CBRE anunță că stocul modern de spații de birouri în București a depășit 2,5 milioane de mp iar până la sfârșitul acestui an vor mai fi livrate 80.000 mp. Din totalul de 2,56 milioane de mp dati in folosinta , 43% – respectiv 1,1 milioane mp – sunt birouri de clasa A.

Cele mai mari proiecte imobiliare de birouri care urmeaza a fi livrate pana la finalul lui 2016 sunt: Metroffice, dezvoltat de Immofinanz, cladirea B a proiectului Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust, cladirea C a proiectului Hermes Business Campus dezvoltat de Atenor Group.

Dupa primele 9 luni ale lui 2016, rata de neocupare a spatiilor de birouri este de 12,3 % dar cea a proiectelor de clasa A este de sub 10% in timp ce nivelul chiriei prime a ramas constant la 18.5 euro/mp. Numarul mare de proiecte anuntate pentru umatoare perioada ar putea insemna si mai multa presiune pe chiria neta, mai arata analizele CBRE.

Cererea noua de spatii de birouri a avut o pondere de 23% din cererea totala, , respectiv 268.300, in timp ce extinderile de spatii au reprezentat 37%  din total cereri, adica 170,400 mp, conform rapoartelor CBRE.

“Acest lucru reflecta faptul ca spatiul nou de spatii de birouri este absorbit si ca exista o crestere permanenta a cererii. Ne asteptam ca acest lucru sa continue si in trimestrele viitoare; cresterea vine in special din partea companiilor de IT, a celor din sectoarele industrial si energetic, industria usoara, servicii financiare dar si din sectorul public”, subliniaza Mihai Paduroiu, MRICS, Head of Advisory & Transaction Services | Investor Leasing | Office, CBRE.

Despre CBRE Group, Inc.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2015. Compania are peste 70.000 de angajati (fara a include afiliatii) și raspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari si deserveste proprietari si chiriasi prin intermediul celor peste 400 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume.

CBRE www.cbre.ro oferă o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare tranzactii si management de proiecte, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.