CCIB, gazda întâlnirilor CE si CNR-CME

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a fost în 21 decembrie gazda întâlnirilor Consiliului de Export și a  Consiliului Director al Comitetului Național Român al  Consiliului Mondial al Energiei.

Sorin dimitriu, președintele CCIB

„Suntem onorați să găzduim astăzi, în premieră, în Aula Carol I din sediul istoric al Camerei bucureștene două evenimente importante, și anume întâlnirea Consiliului de Export și a Consiliului Director al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR – CME). Sunt încă două dovezi certe ale excelentei colaborări pe care o avem atât cu mediul public, cât și cu mediul privat. Încheiem un an fructuos, în care am organizat și găzduit la sediul nostru evenimente cu impact asupra comunității de afaceri bucureștene și nu numai. În acest sens, aș da doar două exemple. Astfel, amintesc că aici s-a lansat, în prezența ministrului Ilan Laufer, Programul de internaționalizare a afacerilor IMM-urilor și tot aici au avut loc două paneluri incluse în programul Forumului „Săptămâna diplomației comerciale”, a declarat Sorin Dimitriu, președintele CCIB.

În cadrul întâlnirii din luna octombrie a.c. a Consiliului de Export, structură reprezentativă de parteneriat public-privat, având ca scop promovarea exportului românesc de bunuri și servicii, membrii Consiliului au aprobat, în unanimitate, cererea Camerei bucureștene de a deveni membru invitat permanent la lucrările și activitățile acestuia.

Astfel, CCIB are posibilitatea să-și informeze în timp real membrii și pe toți cei interesați asupra deciziilor care se iau în Consiliul de Export și mai ales asupra oportunităților de a participa la programul guvernamental de promovare a exportului (PPE), precum și la alte programe destinate susținerii mediului de afaceri autohton, gestionate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

În ceea ce privește colaborarea CCIB cu CNR-CME, Sorin Dimitriu, președintele CCIB, este membru al Consiliului Director al CNR- CME, iar Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei este membru al Colegiului de Conducere al Camerei bucureștene.

În acest context, echipele celor două organizații au colaborat în organizarea a numeroase evenimente care au vizat punerea pe agenda publică a principalelor probleme ale industriei energetice și facilitării parteneriatelor pentru valorificarea oportunităţilor create de aceasta piaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.