CCIB va organiza “Ziua oportunităţilor de afaceri” dedicată Indiei

CCIB va organiza în primul semestru al anului viitor o nouă ediţie a „Zilei oportunităţilor de afaceri” dedicate Indiei.

Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Ramesh Chandra, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Indiei în România, acreditat şi în Republica Moldova şi Albania, aflat la început de mandat, care a fost însoţit de Ravi Chandar, secretar I (comercial).

În cadrul întâlnirii s-a urmărit identificarea unor domenii de interes pentru ambele comunităţi de afaceri şi conturarea unor proiecte vizând impulsionarea comerţului bilateral şi stimularea cooperării româno-indiene.

În deschiderea întâlnirii, Sorin Dimitriu a vorbit despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, subliniind faptul că o componentă prioritară a acesteia vizează dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu ţările din afara Uniunii Europene, sudul Asiei fiind una dintre zonele de interes.

În opinia preşedintelui CCIB, organizarea unei noi ediţii a „Zilei oportunităţilor de afaceri” dedicate Indiei, eveniment urmat de un forum de afaceri româno-indian la Bucureşti şi, în toamna anului 2017, de o misiune economică în India, condusă de Camera bucureşteană, constituie mijloace excelente pentru promovarea oportunităţilor de afaceri şi investiţionale oferite de cele două ţări şi pentru identificarea unor domenii-cheie în care pot fi dezvoltate proiecte care să contribuie la dezvoltarea schimburilor bilaterale.

Nu în ultimul rând, Dimitriu a apreciat că organizarea acestui eveniment cu o componentă puternică de întâlniri B2B, poate contribui la apropierea celor două comunităţi de afaceri.

Excelenţa Sa Ramesh Chandra a apreciat propunerile preşedintelui Camerei bucureştene şi l-a asigurat de întreaga cooperare a Ambasadei în proiectele ce vizează majorarea schimburilor comerciale româno-indiene.

Potențial de dezvoltare în industria auto

Potrivit ambasadorului Indiei în România, există potenţial de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în: agricultură, industria farmaceutică, industria textilă, tehnologia informaţiei şi comunicaţii, industria de apărare şi industria de componente auto.

Excelenţa Sa Ramesh Chandra a subliniat, de asemenea, oportunităţile oferite de poziţiile geografice ale României şi Indiei, ce asigură deschidere către Europa Centrală şi de Est şi, respectiv, Asia de Sud şi Est.

India, al, 4-lea partener economic al României

India este al patrulea partener al ţării noastre din Asia (după R. P. Chineză, Coreea de Sud şi Japonia). Cu o rată de creştere între 8% şi 10%, India se poziţionează printre cele mai rapide economii în dezvoltare din lume.

La 30 septembrie 2016, valoarea schimburilor comerciale bilaterale a fost de 386 mil. USD (+1,8% faţă de perioada similară a anului trecut), din care exportul a fost de 175,9 mil. USD (-1,6%, comparativ cu primele 9 luni ale anului 2015) şi importul de 210,1 mil. USD (+4,8%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.