Ce le-a promis Orban retailerilor

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit online, în 7 aprilie, cu reprezentanţii marilor reţele comerciale din retailerul alimentar, cărora l-a promis că Guvernul îşi propune să menţină puterea de cumpărare a populaţiei şi să fie pregătit, „cu toate instrumentele pe care le are la dispoziţie”, pentru repornirea economiei.

Iată pecizările, în postarea de pe Facebook a Guvernului:

„Prim-ministrul Ludovic Orban a continuat astăzi seria de consultări cu reprezentanții marilor rețele comerciale din retailerul alimentar. Principalul obiectiv al discuțiilor l-a reprezentat evaluarea impactului economic cauzat de criza COVID-19, identificarea problemelor stringente, a soluțiilor necesare și a măsurilor prin care Executivul ar putea sprijini acest sector aflat în primă linie, de la care atât populația, cât și autoritățile au așteptări foarte mari în asigurarea fluxurilor necesare pentru buna funcționare a economiei și a societății.
Participanții la discuțiile organizate în sistem videoconferință au apreciat modul transparent de colaborare și viteza de reacție a autorităților.

Premierul le-a mulțumit reprezentanților marilor rețele comerciale pentru comportamentul de care dau dovadă în această perioadă dificilă, în care este nevoie de menținerea activității la parametri normali, și i-a asigurat că va analiza propunerile înaintate, astfel încât acestea să fie transpuse în măsuri în cel mai scurt timp.

Reprezentanții marilor lanțuri de magazine au dat asigurări că toate magazinele sunt operaționale, nu sunt probleme legate fluxul de mărfuri sau de fluența transporturilor, iar în ceea ce privește prezența produselor la raft, nu există stocuri diminuate.

Totodată, la nivelul marilor magazine, au fost luate măsuri atât pentru protejarea angajaților, cât și a consumatorilor.

Șeful Executivului i-a îndemnat pe reprezentanții AMRCR la un comportament prietenos față de producătorii autohtoni, astfel încât să asigure un tratament echitabil, nediscriminatoriu în funcție de originea produselor puse în vânzare.
Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat că Guvernul își propune să mențină puterea de cumpărare a populației și să fie pregătit pentru a susține repornirea economiei cu toate instrumentele pe care le are la dispoziție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.