Ce se întâmplă cu șoferii pozitivi Covid-19 la plecarea din UK

Toți șoferii de camioane care părăsesc Marea Britanie spre Franța trebuie să fie supuși unui test rapid Covid-19, oferit gratuit de autoritățile britanice în diferite centre de testare. Ce se întâmplă cu șoferii care dau rezultate pozitive? Dar cu camioanele lor?

sursă foto: untrr

Departamentului pentru Transport din Marea Britanie (DfT) și RHA au oferit informații în această privință:

  • „Dacă testul lor rapid se dovedește pozitiv, șoferii trebuie să fie supuși unui test PCR, care din păcate nu este atât de rapid.
  • Aceste teste sunt efectuate la fața locului (în parcare) și trebuie să așteptați 24-36 de ore pentru rezultat (momentele de așteptare sunt în prezent mai scurte).
  • În perioada de așteptare, șoferii sunt izolați în cabine, deoarece doar un mic procent dintre testarea a doua sunt cu adevărat pozitive.
  • Dacă testul PCR dă un rezultat negativ, șoferii își pot continua călătoria. Cei cu rezultate pozitive vor fi însoțiți la un hotel sau își pot conduce propriile camioane la hotelul atribuit. Locul de parcare este disponibil acolo. DfT ar aprecia foarte mult dacă semiremorcile / camioanele ar putea fi ridicate înainte de sfârșitul carantinei, deoarece spațiul de parcare la hoteluri este, desigur, limitat. 
  • În timpul cazării la hotel pentru izolarea obligatorie de 10 zile, costurile pentru cazare, mâncare și, în unele cazuri, îngrijirea medicală vor fi suportate de guvernul britanic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.