Ce soluții au românii în caz că li se anulează zborul

Unul din 3 zboruri programate în luna iunie este afectat de anularea sau modificarea orarului de zbor. Conform datelor analizate de Vola.ro, aproximativ 28% din zboruri au fost afectate. Ce soluții au la dispoziție românii care vor călători vara aceasta puteți afla în articol.

5 sfaturi de la specialiștii Vola.ro pentru călătoriile cu avionul din această vară

  • Flexibilitate în călătorii

Incertitudinea continuă să facă parte din realitatea călătoriilor post pandemice. Din acest motiv specialiștii Vola.ro încurajează turiștii români să fie flexibili cu programul de vacanță. Alternativa ar fi sejururile rezervate în extrasezon și evitarea aglomerației din perioada iulie – august. septembrie – noiembrie este încă o alegere bună pentru destinațiile sud-europene și se așteaptă ca presiunea să se reducă până atunci.

  1. Achiziționarea unui produs care să garanteze returnarea banilor în caz de anulare / modificare. 

Vola.ro a introdus în ultimele luni 2 produse care sunt menite să atenueze riscurile anulărilor și modificărilor de zboruri: „Flex” este un produs care permite anularea călătoriei din orice motiv și fără nicio explicație și recuperea a unui procent ridicat din cheltuială. În cazul în care compania aeriană anulează, există produsul „Fast Refund” unde turiștii primesc rambursarea în 24 de ore. 

  1. Rezervări din timp pentru biletele ieftine și last minute pentru biletele scumpe

La rezervarea unui bilet de avion, specialiștii Vola.ro au identificat două scenarii generale. Dacă investiția în tarifele aeriene este destul de mică, turiștii români pot rezerva biletul de avion cu mult timp înainte. Astfel, chiar și în cazul unei modificări sau anulări nu se va pierde o sumă mare de bani.  

Dacă biletul de avion este scump, ideal ar fi să se rezerve cât mai aproape de plecare, chiar și în 14 zile de la plecare. Nu se va obține cel mai bun preț, dar turiștii vor avea mai multă predictibilitate. Acest lucru se datorează faptului că companiile aeriene se angajează să efectueze aceste zboruri, deoarece compensațiile impuse de UE sunt introduse pentru modificări făcute sub 14 zile.

  1. Cumpărarea produselor extra precum bagaje, locuri, servicii prioritare etc. în același moment cu rezervarea zborului. Vor fi mai scumpe ulterior și unele dintre ele se vor epuiza (cum ar fi îmbarcarea prioritară).
  2. Alegerea rezervărilor de cazare cu anulare gratuită, chiar dacă uneori este mai scumpă. Bugetul de cazare ocupă o bună parte din bugetul total al unei vacanțe, iar trendul acestui sezon este de creștere a prețurilor la toate elementele unei vacanțe, în special cazare și transport. Ideal ar fi optarea pentru variante de cazare care pot fi anulate cu câteva zile înainte de check-in.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.